En lördag i skift

Ja hörrni, det här inlägget kommer inte bli superinspirerande haha. Är helt ärligt helt slut. Idag har vi bara varit hemma, men delat upp dagen i skift. När den ena lekt och haft hand om barnen har den andra fått vila. Trots detta är vi båda extremt trötta idag. Det tar på krafterna att passa, ja jag säger passa eftersom man måste passa dem så de inte gör sig illa. Varje sekund måste man vara närvarande och jisses vad våra pojkar har energi haha. De leker, stojar, klättrar, kryper och är exakt överallt och sticker mer än gärna åt varsitt håll. Jag vet att de flesta barn gör så, men till er som har tvillingar – ni vet vad jag snackar om va? Jag filmade två minuter av dagen som ligger uppe på min story om ni vill kika. Man är svettig efter en dag kan jag säga. Måste fråga er andra tvillingföräldrar hur ni gjort för att båda föräldrar ska känna sig så ”utvilade” som möjligt? Alla tips mottages tacksamt haha.

Nu kan jag säga att det blir pizza och ett avsnitt av någon serie och absolut noll annan aktivitet.

Hej på er och ha en fin lördagkväll!

 1. Mommi skriver:

  Hej
  Ett tips från en 2-barnsmamma med en 11-månaders jag med ☺️ Gör ett totalt barnsäkrat rum, lägg en stor madrass på golvet, sätt på barnen hjälm och stäng dörren! Lägg dig på madrassen och kika på barnen! Finns det inget att göra sig illa på eller klättra på kan man slappna av bättre 👍😊

 2. Gwen skriver:

  Hej på dig, Vart har du köpt ditt halsband med barnens namn? så fint! En annan fråga från en blivande mamma vart köpte du killarnas första sov kuddar? Mvh

 3. Maria skriver:

  Vi orkade inte alltid. Vår ena tvilling sov aldrig på natten fram till ca ett år så det var kämpigt. Vi försökte sänka kraven (inte lätt för en sjukligt pedant som mig😊), försökte turas om och stundtals fick vi bara inse att vi inte orkade så mkt mer än att få runt livet. Vi gick och la oss samtidigt med barnen och fick tacka nej till sociala evenemang ibland. Ganska tråkigt men det är ju en kort stund i sitt liv. Idag är våra tvillingar 8 år och livet ser annorlunda ut. Orken kan såklart tryta även idag men inte pga av samma saker som när de var små. Alltid impad av oss tvillingföräldrar! Stor kram❤️

 4. Freja skriver:

  Nu bodde vi i en 2a på 75kvm när killarna var små (till de var 2 år och 3 månader) men vi orkade inte passa på dem hela tiden utan resonerade som så att så länge det inte var risk för allvarliga skador eller dödsfall så fick de helt enkelt röja på. Ja, de hade mycket blåmärken. Ja, de körde ”tvillingbowling” i rutchkanan på öppna förskolan. Ja, de röjde som satan och sprang med gåvagnar etc. Men jag (och pappan) slapp bli tokiga av att hela tiden vara på helspänn.

  Öppna förskolan var dessutom en lyx att vara på då vi med flerlingar fick hjälp både av andra föräldrar och personalen att hålla koll på barnen samtidigt som man kunde få sig en fika. Att allt dessutom är anpassat för nyfikna småttingar gör att man kan slappna av ytterligare.

 5. Ida skriver:

  När man är slut ber man den andre att få gå undan en stund och sova. En liten stund känns ju enorm jämfört med det ständiga härjet och gör enorm skillnad. Vi brukar också ta promenad med vagnen så får den andra greja ifred. Man blir så otroligt effektiv utan barn hemma! Vi bjuder hem folk ibland med dealen att de leker en stund med våra barn eller har med sig mat så att det blir en lättnad istället för ensamt eller tungt att vara värdar.
  Angående sömn har vi börjat köra att en får sova ostört i annat rum vissa nätter och att man turas om att få lite sovmorgon på helgen. Guld värt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..