Vad blev det?

Tack för alla härliga mattips! Det slutade med att jag och mamma lagade den här maträtten:

Bidde alltså ingen kyckling, utan ”Fried rice med het chilikorv”, efter ett recept av Jennie Waldén. Alltså MUMS vad gott det smakade! Jag tänker att jag lägger ut hennes recept här så kanske ni är någon annan som hittar lite inspiration till veckans middag.

Du behöver:

  • 150 g het ölkorv med hög kötthalt (vi bytte ut detta till chorizo)
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 4 cm ingefära, finhackad
  • 1 vitkålsklyfta, finstrimlad
  • 1 morot, hackad
  • 3 salladslökar, skivade
  • 2 dl gröna ärter
  • 6 dl kallt kokat japanskt ris eller jasminris
  • 2 msk japansk soja
  • 2-3 tsk sriracha (eller mer om man gillar stinget extra mycket)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 70 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 1 msk sesamfrön, rostade

 

Gör så här:

  1. Skiva korven så tunt du kan. Stek den i lite olja på medelvärme till korven blivit knaprig. Lägg korven på trippelt hushållspapper, spar oljan som korven har släppt under stekningen.
  2. Fräs vitlök, ingefära, strimlad vitkål och morot på hög värme i olja i en wok eller stor stekpanna i 2 minuter. Tillsätt även oljan från korvstekningen.
  3. Tillsätt salladslök, ärtor samt ris och stek i ytterligare 2 minuter. Vänd ner spenat.
  4. Blanda soja, sriracha, honung och sesamolja, håll i stekpannan och rör runt så allt ris får ta åt sig den goda smaken.
  5. Stek äggen på hög värme på endast ena sidan. Den höga värmen gör dem krispiga undertill, gott!
  6. Servera det nystekta riset med krispigt stekta ägg. Strö över sesamfrön och de knapriga korvskivorna.
  7. Servera gärna med mer sriracha, sesamolja och soja om du gillar det!

 

Det var definitivt inte sista gången jag lagade detta kan jag säga! KAN vara så att jag svänger ihop det nu i veckan igen.

Kram på er!

  1. Emma skriver:

    Mums, ska jag skriva upp i veckoplaneringen 😋

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..