Klockan är…

…21:29 just nu och jag sitter i soffan och ska strax gå upp och lägga mig. Vi har precis matat killarna vilket betyder att ”the coast is clear” för att krypa till kojs själv. Nicholas har inte ätit under natten på ca två veckor, medan Philip fortfarande vill ha ett mål under natten. Båda vaknar titt som tätt under natten så det blir inte mycket sömn för vår del… Men, det kommer väl plötsligt en natt där båda faktiskt sover heeeela natten. Man kan väl försöka intala sig det iaf hehe. Hoppet är det sista som överger en!

Hur har det varit för era barn när de började på förskola, sov de bättre på nätterna eller blev de liksom uppspeedade och sov sämre? Jag hoppas såklart på det första haha.

Nu är det MINDRE än två veckor till barnen fyller ett år. Herregud alltså. HUR kan det redan gått ett år?! Fattar ingenting. Det var ju nyss som vi åkte hem från BB typ… Ändå har exakt ALLT ändrats under det här året. MYCKET har hänt. Det händer verkligen någonting nytt varje dag och killarna hittar varandra mer och mer för varje dag som går. Hjärtat smälter när de skrattar så de kiknar åt varandra. Det är nog det bästa jag vet – att höra de skratta ♥♥

21:39, dags att sova…zzzz

 1. Nat skriver:

  Hej,

  Jag skriver lite tvärt emot vad de tidigare skrivit för våra tre kiddoz har alla sovit mycket bättre under förskole- och skol-terminer än vad de gör på sommarlov och jullov. Vi är inga slöfockar direkt men även om vi är ute varje dag och åker på utflykter så är det nog långt mycket mindre aktivitet än vad som sker på förskola och skola. På ledigheter får jag kämpa att få dem i säng på kvällen och ibland vaknar de också lite för tidigt om det är en solig morgon och de vill upp och bada (på sommaren såklart).

  När det är höst/vinter/vår och dagis och skola är igång brukar de vara super trött på kvällarna och däcka vid 19 och sova stenhårt fram till att jag väcker dem vid 7. Den äldsta killen är även han trött och jag får nästan mata honom med macka och gröt när han kommer hem från fotbollen vid 19 och sen direkt i säng med honom också och då är han snart 9 år.

  Precis när de skolades in var de oroliga och väldigt klängiga och ville sova på mig eller pappan och vaknade av mardrömmar. Det gick över efter 1-2 veckor och sen ville alla sova i egna sängar igen och sov gott hela natten.

  Sen så är det ju endel VAB första året på förskola. Vår äldsta klarade sig faktiskt väldigt lindrigt men med vår yngsta vabbade vi minst en vecka i månaden hela första året, det var helt galet

  hoppas ni får en fin inskolning

 2. cecilia skriver:

  Dagis har alltid betytt sämre sömn för oss (har 4 barn). Man kan inte följa rutinerna som kanske passar bäst för barnen (typ justera middagssömnen osv) utan det följer ju dagis tider. Sen har dom så mycket stimulans som gör att dom sover sämre. PLUS framför allt alla sjukdomar…

 3. C skriver:

  De sover sämre i samband med inskolning och ett tag framöver förmodligen. Och som någon skrev – vab kommer att bli ett normaltillstånd, framför allt när de är så små och stoppar saker i munnen, tar mycket på golvet etc.

 4. Barnen hade mycket drömmar på nätterna när de började förskolan. Vår 4-åring vaknar fortfarande varje natt och vill bli hämtad till vår säng. Sladdis som han är, och definitivt sista barnet i vår familj så passar vi på att mysa lite till. Av erfarenhet har vi lärt oss att ungarna rätt vad det är inte längre vill sova hos oss och då är det plötsligt ganska tomt 😊

 5. Louise skriver:

  Min son är nu 3 år.
  Han började när han var lite mer än ett år gammal.
  Han var väldigt trött efter förskolan, men han sov faktiskt sämre. Mycket drömmar, troligtvis alla intryck som ska bearbetas.
  Numera sover han inte middag längre och sover betydligt bättre. Sover hela nätter ett par nätter i veckan, annars vaknar han fortfarande emellanåt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..