Att skapa balans…

 

Hello mama´s

En blandning av hemlagad och köpt barnmat passar nog det flesta familjer bäst även vår familj. Liora kan oftast äta av den mat som jag och Kevin äter. Hon äter allt hon verkligen älskar mat, men jag och Kevin äter sällan så tidigt och middagen är typ aldrig klar när Liora behöver äta. Dessutom blir jag hungrig på natten om jag käkar middag 17.30.

Man ska ju undvika salt så jag brukar salta maten som även Liora ska äta när den är färdig lagad. Men andra kryddor och örter kör jag på med. Jag mixar maten jag lagat som Liora ska få men vill helst inte ha den för slät, hon gillar absolut inte puré utan hon vill ha bitar i maten. Ett tips är att blanda lite extra vätska, tomatsås, vatten eller vad du nu haft i det som du lagat.

När vi inte hinner laga mat i tid så att Liora kan äta med oss eller om vi köper hem mat så får Liora burkmat. Jag började köpa den som är från 1 år när hon var ca 9 månader. Lite mera bitar i den maten och inte bara gegga. Nu på sommaren när vi är ute och far och flänger så är burkmat det absolut bästa. Ha inte dåligt samvete ge din lilla knodd massa härliga bär och frukt till efterrätt och mellanmål, jordgubbar är Lilos favvo. Bra att det får äta frukt och bär som är säsong.

Liora kräks ju av pulvergröt så för några veckor sedan gjorde jag hemmagjord risgrynsgröt, det blev en stor hit. Det tar ju lite tid så jag har gjort lite större sats och så tar vi från den. Tänk på att förvara den i kylen. Jag serverar den med hemgjord äppelmos, eller melon & jordgubbsmos. Läste någonstans att det går bra att göra egen gröt men man ska vara försiktig med egen välling.

Recept på;

GRÖT

Du behöver:

2½ dl rundkornigt ris
5 dl vatten
2 msk Smör (osaltat)
8 dl mjölk
1 kanelstång

Så gör du:

  1. Blanda ris, vatten, smör och i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  2. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.
  3. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.
    Servera med ditt barns favvomos eller lite kanel och mjölk.

LOVe Markiz

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..