Jag vill inspirera på ett sätt som sprider känslan av POWER

Det snöar och regnar utanför men inombords är de soligt och härligt! Idag är det premiär för mig här på mama och det känns otroligt stort. En stor dos av ”HYPEMODE” och lite prestationsångest, (because you only get one chance to make a first impression)! This is my chance to make you fall in love with my story. Det här är min ocensurerade berättelse om min resa genom IVF.

Jag har försökt börja blogga några gånger men aldrig riktig landat i det. Vad ska jag skriva om, va vill man läsa om? Helt plötsligt kom känslan till mig! Jag vill berätta för er om min och min mans resa till en liten ängel!

Jag tänker att min blogg ska spegla vår verklighet nu när vi ska genomgå en IVF- behandling och jag är så peppad. Det kommer bli en berg-o-dal bana och hormonfest men tillslut ska vi få en liten ängel och vem vet kanske två på engång.

Det känns så fantastiskt men det är en resa med flera sidor, några lite tuffare och andra lite härligare. Till saken hör att vi ska göra barn men vi får inte göra det på det snuskiga (roligaste) sättet för att det ska komma till oss, utan vi ska göra det med en massa hormonbehandlingar, läkare och sjuksköterskor.

Under de åren som vi har försökt skaffa barn har jag många gånger sagt till Kevin(min man) runt ägglossning: gud tänk om jag kunde köpa typ som en scanner så jag kan se när ägget blir befruktat och när det fester i min livmoder. Det får man typ göra när man gör en IVF- behandling. Man får se sitt barn när det bara är ett embryo och är man riktigt snabb kan man fotografera det när de på riktigt bara är kanske 5 dagar och en vit prick på en skärm.

Jag ser verkligen fram emot att få göra den här resan tillsammans med er alla läsare och jag kommer att vara så öppen som jag kan. Har ni frågor eller funderingar så måste ni fråga och fråga mig allt som kommer till er. Jag vill inspirera på ett sätt som sprider känslan av POWER.

Nu ska jag bli mamma tillsammans med er och de ser jag fram emot! Det är en av mina största drömmar och att IVF kan se till att det kan förverkligas är helt otroligt!

LOVe

Markiz

946398_10151533062005834_151463159_n

 1. Hej Markiz,
  Du anar inte hur rätt i tiden din blogg kommer! Jag och min sambo har försökt i ca 1,5 år och kommer i början på 2017 gå in i IVF behandling om inget skett innan dess (inte troligt med tanke på resultatet hittills men man ska aldrig sluta tro, eller hur?). Tiden vi försökt har varit en känsloresa, minst sagt. Hur ofta har jag inte fått höra ”slappna av, det löser sig”? Otroligt provocerande och inte det minsta stöttande om du frågar mig.. Det enda jag vetat här i livet är att jag vill bli mamma. Då är det inte jätte lätt att ”slappna av” när den drömmer inte är så lätt att nå…
  Tack för att du skriver om din resa, det ska bli spännande att följa och ärofyllt att vara med på! Jag är öppen med att vi kommer ta IVF och tycker det är bra att det pratas om, även om det såklart är förståeligt om man vill vara privat.
  Hur kommer hormonerna påverka mig? Hur snabbt kommer det gå? Hur kommer en misslyckad behandling påverka mig? Allt sånt snurrar i mitt huvud just nu… Vad är du nyfiken och orolig över?
  /Sofia

  1. Hej Sofia,

   Va kul att höra! Jag förstår din frustration men det är bra att se målet framför sig! Jag brukar svara – vi vill inte ha barn vi gillar inte barn, då brukar dem bli tysta och lite obekväma så slipper jag vara det. Du kommer att få bli mamma se IVF som världens blessing och möjlighet och försök att bara vara i nuet. Ta ett steg i behandlingen i taget och framför allt gör de tillsammans och prata med varandra. Jag försöker att inte oroa mig så mycket, jag och min man har kämpat så länge så nu försöker jag att lägga ansvaret på läkarna och göra exakt som de säger att jag ska göra. Så kul att du följer vår resa hoppas att jag kan få följa din! LOVe Markiz

   1. Tack för dina fina, stärkande ord! <3 Så härligt att få höra det från en i liknande sits. Jag håller dig uppdaterad, jag lovar! 😉

  2. Barnen som kommer till genom IVF är viljestarka och fantastiska överlevare som är otroligt efterlängtade. Det är jobbigt att gå igenom med alla känslor men när det väl sker är det värt det – trust me I know. Lycka till i er resa!

 2. All lycka till er, är säker på att ni kommer bli fantastika föräldrar. Kommer följa er resa ❤️❤️ Kram på Er

 3. Lycka till på er spännande resa! Det är fantastiskt att få vara med och uppleva allt från äggblåsornas tillväxt till en liten bebis. 😉 Det kan gå lite upp och ner. Var rädda om varandra! För oss tog det några behandlingar. Men sen kom miraklet 😍

 4. Det kommer att bli en otrolig resa. Min sambo och jag försökte få barn innan vi fick hjälp (Vi lyckades på första ivf försöket)och nu ligger jag brevid en liten tjej på 1 år som fyller mitt liv med så mycket kärlek och lycka 💕

 5. IVF-behandlingar är precis som du skriver en berg-o-dalbana på så många sätt! Man slits mellan hopp och förtvivlan, vi har gjort några IVF-försök och nu verkar det äntligen gå hela vägen! I slutändan är det sååå värt det, och helt fantastiskt att hjälpen finns att få!! ❤️❤️ All lycka till er!

 6. Tack för att du öppet delar med dig. Jag och min man har försökt få ett syskon till vår son på 3,5 år sedan maj 2015 och har sedan dess genomgått 2 missfall och ett tredje har precis konstaterats och vi väntar på att det ska få hjälp ut. Eftersom detta är vårt tredje missfall i rad så öppnas nu en dörr till utredning och vi vet inte alls vad det kommer innebära och vad den kommer att leda till. En helt ny värld av processer, prover och beslut. Jag har ingen aning om det blir IVF eller annan behandling för oss, men tack för att du öppnar dörren och pratar om barnlöshet oavsett vilken form den har <3

  1. Va öppen och ta en dag i taget försök att påminna er om varför ni gör det och med er som hjälp har ni er underbara son! LOVe M

 7. Önskar er stort lycka till! Jag har själv genomgått 4 IVF och vet exakt hur känslorna går upp och ner, vi var också väldigt öppna med att vi skulle göra IVF behandlingar, det var liksom skönt att inte smyga med det. Vi fick usla resultat av våra behandlingar pga nedsatt äggkvalite och till slut satte de oss i kö till äggdonation och precis när vi skulle på första mötet med KS för äggdonation upptäckte jag att jag var gravid, helt på naturlig väg! Nu ska vi försöka få till ett syskon till vår son och kommer börja äggdonationbehandling inom kort! Fantastiskt vilka möjligheter som finns! Kram Anna

 8. Åh stort lycka till av hela mitt hjärta! Vet precis vad du/ni går igenom. Var i samma sits för ca 2 år sedan.
  Du är stark som delar med dig av Er resa! All lycka!!

 9. Att göra en IVF är det mest känslomässiga man kan göra. Man växlar mellan hopp och förtvivlan men jag tror på samma som du. Öppenhet för att det ska inte längre vara skamfyllt att inse att man behöver hjälp. Vi fick vår efterlängtade son efter 3 inseminationer och 2 IVF. Lillebror i magen kom till på första IVF.

  Man kämpar och det i mångt och mycket suger men när man äntligen plussar är man lyrisk och tacksam. Det är efterlängtade barn som kommer till genom IVF och fantastiska och viljestarka överlevare som stannar och fastnar.

  All lycka till i den resa ni ska göra och tack för er transperans.

 10. Hej!!
  Sitter med ett leende på läpparna när jag läser ditt inlägg. Mina två fina älsklingar (2 år o 10mån) trummar ikapp just nu på bordet. Vår äldsta kom efter Ivf och då på försök nr 7… många tuffa dagar, många tårar mm mm men hur tufft det än är så är det värt varenda sekund när lilla plutt finns hos en. Och hur konstigt det än låter minns man nu knappt allt det jobbiga. Det suddas ut i samma sekund som man hör skriket på BB.
  Jag har varit öppen med vår ivf-behandling och då kryper det fram en efter en som gått/går igenom samma sak. Såååå vanligt!!!
  Att sedan busfrö nr 2 kom av bara farten blev som jag brukar säg, bättre än om man planerat det o bokat tid.
  Kommer följa dig o dina inlägg.
  Lycka till med allt! ❤️

 11. Lycka till Markiz och Kevin!

  Det kommer verkligen bli en berg- och dalbana. Ni kommer få veta vem är en vän och vem inte, också inom familjen. Det gör inget för att ni kommer få nya vänner och förhoppningsvis en ny familjemedlem!

  Jag vet vad jag pratar om. Vi har gjort det. Vår IVF-resa har pågått i 5 år innan jag blev gravid. 5 år av hopp och besvikelse, men också av förståelse, kärlek och en bebis till slut!

  Markiz, glöm inte din man Kevin i din resa, i er resa. Det tar också hårt på en man.

  Good luck 🍀
  Enid

 12. Hej Markiz! Det är så härligt att se hur öppen och ärlig du är om en fråga som många ibland nästan skäms för att prata om. Att bli med barn den naturliga vägen är inte det enklaste för många och ofta tror jag att framförallt kvinnor skäms för att erkänna att dem behöver hjälp. Jag håller tummarna för er och hoppas verkligen att ni får en liten bundle of joy! Kram, Lena T från annonsteknik som såg din blogg på fb:)

 13. Åh vilken resa ni slagit in på!
  Vi har två barn som bägge är IVF barn. Vår yngsta är upptinad och insatt, vi sa vid den insättning att om detta fungerar kommer det bli en enveten unge. Nu som 10-åring kör hon sitt eget race och enveten som bara den! Efter många sorger och bedrövelser har vi en underbar 14-åring och en lika underbar 10-åring! Men det var en lång och emotionell resa med både högt och lågt!
  Lycka till!

 14. Vilken fantastisk blogg, jag kommer definitivt att följa er resa! Älskar din öppenhet och önskar er såklart varmt lycka till!

 15. Jättebra att du lyfter ämnet och gör det mindre tabubelagt! Det ska du ha en stor eloge för! Är själv mitt i soppan och vet hur man slits mellan hopp och förtvivlan. MEN försök att vara lite ödmjuk i dina inlägg också, att du skriver ”jag ska göra IVF lika kul som sex. Alla ska vilja göra IVF” är att kanske inte riktigt rätt framtoning då det är långt ifrån den rosa fluff och glamourösa sitution du målar upp.

 16. Hej! Jättebra att du lyfter ämnet. Du ska ha en stor eloge för det! Det är verkligen en skam i början och man ser bara gravidmagar och bebisar precis överallt då miljoner kvinnor kan det man själv är oförmögen till. Är själv mitt i soppan och vet hur det är att kastas mellan hopp och förtvivlan. Personligen skulle jag uppskatta om du är lite mer ödmjuk i din framställning då kommentarer som ”jag ska göra IVF lika kul som sex. Alla ska vilja göra IVF” är långt ifrån det du kommer uppleva om några veckor. Det är varken glamouröst eller fluffigt. Långt ifrån.

  1. Hej Frida,

   Jag är ledsen om du känner att jag minimerar kampen, det är inte alls min mening. Innan de var klart att vi skulle göra IVF så googlade jag runt och läste på en massa sidor och forum om IVF och det jag hittade var en mängd skräckhistorier som bara väckt rädslor och oro. Jag vill att nästa kvinna/par som jag genom den resan som du är mitt i och jag ska påbörja ska gå in i det med power, styrka och en positiv inställning. Så att man inte redan är knäckt när man ska påbörja behandlingen. Tack för du delar med dig av dina tankar och lycka till. Jag hoppas att du väldigt snart har en bebe i magen. LOVe M

 17. Inte alltid ”guld och gröna skogar” när man är mitt i det, men så häftigt när man väl får följa det lilla embryot ända från början till att sen bli ett litet barn. Vår lilla eskimå är nu ett 18 månaders busfrö. Utan ivf hade hon inte kommit till oss. Och när hon blir större kan vi visa henne en bild på när hon var ett femdagars embryo som legat i frysen i 5 månader. 😃 Stort lycka till till er! 💕 Det ska bli spännande att följa er på er resa.

  1. Kul att just du vill följa vår resa!
   Underbart att höra! 5 dagars embryo jag längtar verkligen. Man får försöka ha en lätt inställning nu och va positiv för de kommer att bli tufft men man kan försöka vara så positiv som de bara går innan. När jag är låg brukar jag googla på skrattande människor för de påminner mig om att skrattet är lättare än gråten.

   LOVe M

 18. Väldigt bra inställning att gå in med! Hoppas ni kommit till en bra klinik med härliga människor, det kommer att betyda mycket under er resa. Oj vad jag håller tummar å tår!

 19. Stort lycka till! Blir spännande att vara med på er resa!

  Kram Anna /din forna universal bordskollega nu med två egna små 😉

 20. Hej! Lycka till. Vår teori är att ju fler försök man gör desto större chans till envinstlott. Dessutom får doktorerna mer info om en .. hur ens kropp reagerar etc. Idag har vi 3 barn via ivf. Ett tvillingpar. Ge inte upp. Mvh Karin

 21. Jag önskar er all lycka på er väg och tycker att ni är en inspiration för alla som vågar skriva om problem som ofrivillig barnlöshet.
  Jag har själv genomgått IVF behandlingar och jag bloggade mig igenom hela processen. Det var mitt sätt att hantera hela situationen.
  Kram Linda

   1. Vi misslyckades 3 ggr – först befruktades men delade sig inte efter det! Andra fick vi återföra men det blev ”missfall” & tredje fick jag ägglossning innan äggplock!
    Hos oss fanns det ingen ”fysisk” anledning till att det inte blev bebis.
    Vi hade då ett försök kvar och vi började prata om att ge upp!
    Vi var 40 och 46 år gamla! Vi gick utbildning adoption men insåg att det skulle bli svårt pga ålder och vi pratade om äggdonation i Riga!
    Men mest pratade vi som sagt om att ge upp -leva och resa tillsammans ist! Jag skulle fylle 40 någon månad senare och så skulle vi köra sista IVF – sedan skulle vi bestämma oss!
    MEN den 16 okt så tog jag ett grav test och hade då blivit spontangravid! Tuva-Li föddes 140614 och är idag ett energiknippe och vårt MIRAKEL!

    Mitt ordspråk är och ha varit sedan länge
    Allt är möjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid!

    Jag kommer hålla på er – dock bara RN tumme i taget – håller man två kommer Turen in igenom den en ena och ut genom den andra! ❤️❤️❤️❤️

    1. Jag älskar MIRAKEL och de är det ända jag drömmer om! Oavsett de blir naturligt eller via en IVF -behandling.

     Grattis till er och nu mera kommer jag bara att hålla en tumme 😉
     Tack för att du vill följa vår resa! Glöm inte att äta kladdkaka idag!

     LOVe M

 22. Hej!
  Innan jag påbörjade min ivf behandling så gick jag på akupunktur för att förbereda min kropp. Rekommenderas.
  Och kom ihåg att tänka, NÄR vi lyckas inte om.
  Lycka till 😀

 23. I like the valuable info you supply on your articles.

  I will bookmark your weblog and check again here
  regularly. I’m slightly sure I’ll be told a lot of new stuff proper here!
  Best of luck for the following!

 24. I blog frequently and I genuinely appreciate your information. This great
  article has truly peaked my interest. I am going
  to book mark your site and keep checking for new information about once a
  week. I subscribed to your RSS feed too.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..