MAT MINSKAR STRESS OCH FÖRENAR

Visste du att alla råvaror har en massa hemligheter…?

Jag kommer från ett hem där maten var central. Min mamma var ensamstående med sex barn och vi åt alltid hemlagad mat. Jag har många gånger frågat henne hur hon fick ihop det med jobb och allt annat som skulle göras. Hon säger att hon storhandlade en gång i veckan när det var som lugnast i affärerna. Det gjorde att hon inte kände någon stress utan i lugn och ro kunde strosa runt i affären. I och med att hon handlat kunde hon planera sin matlagning varje dag utifrån vad hon hade i kylen.

Detta är också en av alla råd som jag försöker och faktiskt har anammat från henne. Det är också ett av min råd till alla mammor och pappor som tycker att det är svårt att hinna med allt från aktiviteter, laga mat och att faktiskt komma på vad man ska laga.  Mitt råd för att få en vardag som innehåller mer lagad mat och för att ta bort stressen som kommer med att gå och handla efter jobbet är att storhandla! Det är då betydligt lättare att hitta tiden och energin till att laga mat även en tisdagskväll. Nu kan du dessutom handla online och få det till dörren. Så inga ursäkter, mer lagad mat och mindre halvfabrikat!

Hälsa är viktigt för mig och blev ändå viktigare när jag insåg att det vart svårt för oss att skaffa barn. för mig är en stor del av våran hälsa att äta bra råvaror och ta reda på vad exakt vi behöver äta för att mår bra!

Nästan alla råvaror har en hemlighet och det är viktigt att lyfta fram de olika råvarornas goda egenskaper. Gurka till exempel, är inte bara vatten, utan bra för dem med nedsatt njurfunktion och sötpotatis kan vara bra för dem med hjärtproblem. Att äta rätt och bra är faktiskt viktigare än att träna, med tanke på vilken stress vi lever med idag.  Jag vill att vi ska vara medvetna om att all hälsa börjar i magen och att symptom som finnar eller smärta kan man komma tillrätta med genom att äta på ett sätt som hjälper tarmfloran!

Mitt matintresse är långt mer än att komponera fina rätter och recept, jag ser det också som ett sätt att komma förbi fasader. Jag anordnar matlagningskurser för privatpersoner och familjer och kommer gärna och lagar mat på möhippor eller när ni bjuder kollegorna eller grannarna på middag.

– Det roligaste är att höra hur människor som först tyckt att det var lite krångligt att laga mat, Eller tyckt att det tar mycket tid säga, ”var det inte svårare”. De upptäcker att om man bara förbereder kan man umgås när maten väl är på spisen eller i ugnen. Man hinner dricka vin, prata och vara med varandra.

Jag har också upptäckt att människor som inte känner varandra kan umgås naturligt med maten som gemensamt fokus istället för tomt kallprat.

Handla mer, laga mer och bjud mer!
Inte bara hälsosamma råvaror är viktigt utan även det sociala livet behöver vi för att mår bra!

I LOVe food!

Rösta gärna på mig och dela vidare!
www.mama.nu/inspiratorsmama

För er som inte känner till min resa kan läsa om det här eller här!

LOVe
Markiz

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..