Jag vill sluta amma men…

Hej Mama’s,

Jag längtar efter att slippa ömmade bröst, nätter ned tutte i munnen MEN jag kan inte sluta! Varje gång jag säger aaa nu får de vara nog så kollar jag ner på henne och tänker men det är ju så mysigt! Hahah jag ör knäpp jag vet!

Men jag vet liksom inte om jag kommer få ett till barn, så vill verkligen njuta till max! 🙈

Känner mig som en urkvinna när jag ammar Liora❤️ men också som en kossa! HAHAHAH riktig jävla kossa Hahah

Det är liksom hatkärlek ❤️🖤

Men mest kärlek man kommer såååå nära varandra 🤱🏽

Missa inte mig imorgon i P4 Stockholm

LOVe Markiz

  1. Kände samma när vår lilla tjej ammades, speciellt mellan 6-9månader. Hon började bli tung och fick tänder 😂 men åh vad jag älskade amningen sen och framför allt innan avslutet vid 14månader. Det var sånna vackra stunder och hon avgudade verkligen bröstet. Önskar att jag kunde dela en bild här<3 jag behövde amningen, mycket för mig själv, efter en tuff förlossning och efterföljande smärtperiod.. det var amningen som läkte själen!

  2. Kanske kan du sluta nattamma, om ni är redo för det, och om inte brösten ömmar för mycket. Med min äldste slutade jag nattamma, men började igen efter en månad, för nattamma är tråkigt, men vara vaken med bebis som inte somnar om är tråkigare. Min yngste samsov med sin pappa en vecka, slutade nattamma, och sov sen hela nätterna. Han har alltid sovit mer än sin bror. På dagarna ammade han ett år till. Men mina bröst ömmade inte.

  3. ❤❤❤
    Min lilla tjej slutade självmant att amma när hon började äta riktig mat när hon var 6 mån. Trappade ner själv succesivt. Hon såg liksom inte syftet eftersom hon älskade mat o blev mätt på det. Hon kunde ta några sug o sen släppa, typ som ”Äch varför ska jag tramsa med det här”. Hon var heller aldrig någon mysammare utan det var lite som att amma en velociraptor, så jag kan inte säga att jag saknar det heller. 😂 Varje morgon vaknade jag med nya rivmärken på bröstet o i ansiktet. Det var faktiskt skönt att slippa.

  4. Första slutade jag vid tio månader, ömsesidigt. Andra kring ett år, hon nattammades bara då, dagtid var hon inte intresserad, och på natten var jag napp höll på att bli tokig. Trean är nu 19 mån, och henne ammar jag än. Nattetid sover hon med pappan, förutom när hon är sjuk/ledsen, då vill hon vara hos mig. Annars funkar det super att hon inte sover med mig och inte ammas på natten.
    En amningsrelation behöver vara ömsesidig. Om mamman inte vill, ja då är det dumt att offra sig liksom, även om barnet vill. Det lär knappast bli ngr trauman för barnet för att amningen avslutades tidigare än barnet önskade. Om mamman vill, men inte barnet, tja, sorry mamma haha. Och sålänge båda vill, super! Kör och skit i vad andra tycker.
    Personligen tycker jag det är mysigt och ger så stor närhet. Men då är hon min sista också 😉 Lycka till. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..