Förlossnings depression ?

Känner mig låg, tankspridd och bara aaaaaah

Hello mama’s,

Dagarna går och Liora har hunnit bli 9 månader fattar noll! För några veckor sedan börja jag känna mig deppig och nu känner jag mig bara fast i det! På dagarna fungerar jag och verkligen njuter av Liora men så fort hon somnar och jag inte känner samma ”ansvar” känner jag mig fruktansvärt nere, ledsen och bara deppig.

Kan man få förlossnings depression så långt efter eller kan de vara något annat?

Markiz

  1. Ja! Det kan absolut vara en förlossningsdepression! Tala med din BVC- sköterska eller BM eller läkaren på vårdcentralen. Ta detta på allvar om det håller i sig, fina du! Jag gjorde det inte men det är inte meningen att en ska må dåligt av att bli förälder. Stor kram!

  2. Jag reagerade likadant när min son blev 9 månader. Många många känslor som väcktes… Jag behövde aldrig söka hjälp, utan jag mådde bättre och bättre med tiden.

  3. Har du slutat amma? Eller trappat ner till betydligt mindre? Många blir deppiga när de slutar amma. Ta upp det med BVC om det inte går över.

  4. Hej! Gud vad jag blev lättad när jag läste detta. Vill såklart inte att du ska må dåligt som jag gjort/gör, men jag har känt precis lika senaste veckorna. Det har gått upp och ner, men känner inte igen mig själv riktigt. Det jag vill säga är att du inte är ensam!!! Har dotter som är född 25 augusti, och vi har kämpat flera år för att få vår underbara diamant, precis som ni. Vi har gått igenom ett missfall och två utomkvedshavandeskap där de tog bort båda mina äggledare och vi fick därefter göra IVF behandling som lyckades.

    Dottern är mitt allt och det finns inget roligare än att vara mamma, men för min del behövde jag börja hitta mig själv igen och inte BARA vara mamma. Man behöver nog ta sig lite egentid även om man inte tycker att det behövs just då. Den är välbehövlig. För mig hjälpte det åtminstone.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..