Sista inlägget…

Ja ni kära läsare. Nu sitter man här och skriver sista inlägget. Känns faktiskt lite vemodigt. Som jag skrev tidigare så har det varit otroligt roligt och givande att dela mitt första år som mamma med er. Ni som vill kan fortsätta följa mina förehavanden genom att följa mig på Instagram (monicaeisenman) eller så får ni gärna kika in och ”gilla” Lisas och min nystartade facebooksida Systrarna Eisenman.

Ja ni kära läsare. Nu sitter man här och skriver sista inlägget. Känns faktiskt lite vemodigt. Som jag skrev tidigare så har det varit otroligt roligt och givande att dela mitt första år som mamma med er. Ni som vill kan fortsätta följa mina förehavanden genom att följa mig på Instagram (monicaeisenman) eller så får ni gärna kika in och ”gilla” Lisas och min nystartade facebooksida Systrarna Eisenman.

Tack för mig!

Kram,

Monica
Ps. Nedan bjuder jag på ett sista recept – Jätte solskensbulle.

 

Eric

Eric hälsar också och tackar för att ni har följt honom under hans första år.

Solskensbulle

Jätte solskensbulle med hallon

 50 g jäst
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 ½ – 2 dl strösocker
ca 2 tsk stött kardemumma
ca 15 dl vetemjöl

 ca 1 ½ dl vaniljkräm
ca 2 dl hallon, färska eller frysta

ägg till pensling
glasyr

 

Smula ner jästen i en bunke.

 Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll ner lite av mjölken i bunken. Vispa tills all jäst har lösts upp. Tillsätt då resten av mjölken. Blanda i salt, socker, kardemumma och nästan all mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Lägg tillbaka degen i bunken och låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.

 Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda degen ytterligare några minuter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Dela degen i två delar. Tryck ut delarna på en varsin plåt till en rundel, ca 2 ca tjock.

 Sätt ugnen på 200 grader.

 Bred ut vaniljkrämen – lämna ca 2 cm kant runtom utan kräm. Strö ut hallonen. Låt degen jäsa ytterligare ca 30 min. Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i ca 20 min.

Låt svalna. Blanda florsocker med lite vatten till en slät glasyr. Ringla över jättebullen.

 

  1. Tusan Monica, hittade ju bloggen för sent! Kollar igenom hela bloggen nu och den är fantastisk! Njut av mammalivet!

  2. Fick själv mitt första barn i november och har följt din blogg sen dess. Lyxigt o ha nån som ligger lite före liksom som man kan snegla på :) Kommer sakna din blogg massor men förstår ditt beslut. Tack och kram!

  3. tack tusen tack för allt du delat! har själv har en kille i exakt samma ålder så det har varit himla spännande att följa er. lycka till med allt! kram!

  4. Tack! För goda recept, fint humor, bra ödmjukt sömntips mm. Din lille kille är helt underbar. Lycka till med allt!

  5. Ja, jag säger som jag redan sa tidigare; kommer att sakna din blogg massor! Tack för den här tiden, och vem vet, kanske kommer du blogga igen nån gång? :) kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..