Förberedd upp till (de snart solbrända) öronen inför Thailandresan

 

Nu är det bara ca 1 vecka kvar tills vi åker.  Sen blir det 5 veckor sol (fast mesta tiden i skugga), bad och god thailändsk mat. Jag och min lilla familj ska bara ta det lugnt och rå om varandra.

Fast det har onekligen varit en hel del planerande. Jag tycker jag är en rätt van resenär – men det är en helt annan femma när man ska resa med ett litet barn. Men nu tycker jag nog att vi är väl förbereda. (Mycket tack vare bra tips från er läsare!)

Här en liten ”Kom-ihåg-lista”.  Mest för att jag inte ska glömma något – men ni läsare får ta del av den ifall ni också ska ut och resa med små barn. Jag välkomnar förstås också tips på sådant som jag kan ha glömt.

Jag är fullt medveten att Thailand är ett civiliserat land, där det mesta går att få tag på  (och att de har utmärkt sjukvård) – dock tycker jag ändå det är skönt att ha med det mesta för Eric, så att man kan, väl på plats, slappna av och ta det lugnt.

 

Till flygresan
Ombyte till oss själva (ifall man blir nerbajsad/kissad/spydd)
Flera ombyten till Eric – varma kläder att ha på planet då det kan bli väldigt kallt samt ett svalare ombyte till resan från flygplatsen till hotellet i Thailand.
Några nya leksaker samt gamla favoriter
Näsdroppar (oavsett om han är snorig eller ej får han några droppar innan vi lyfter)
Majskrokar
Nappflaska
Måltidsersättning
Umami-nappen
Frukt
Engångshaklapp
Blöjor
Våtservetter

Jag packar alltid min handbaggage i åtanke att resväskan kan bli försenad eller komma bort helt.  Så i den kommer det mesta av reseapoteket vara med (av det som får tas med i handbaggage), ombyte sommarkläder för oss och Eric, myggnät etc

 

Reseapotek
Alvedon, oral lösning (fick tips om att suppositorer smälter i värmen!)
Sempers Vätskeersättning +
Silvalure Noskito myggspray
Eco Sollotion för barn
Näsdroppar
D-vitamin droppar
Carbomix (medicinskt kol)
Plåster
Inotyol
Xylocain
Nässug
Febertermometer
Babypowder
Handdesinfektion

Diverse
Solskyddsdräkt (Aussies Finest)
Solskyddsfilt (Aussies Finest)
Solskyddshattar
Myggnät till vagnen
Myggnät till barnsängen
Solskydd till vagnen
Tunna sjalar
Flytring för baby
Blöjbadbyxor
Strandtält
Ficklampa
Swissknife (Obs – lägg inte i handbagaget!)
Flytväst för baby
Bärsele
Bärsjal
Sulky

Mat – Vad det gäller mat så har jag dröjt så länge som möjligt med att börja ge Eric mat (förutom amningen förstås) för att jag vill att han ska amma så mycket som möjligt när vi är i Thailand. Men eftersom han kommer vara 7 månader så behöver han lite extra näring. Jag kommer att ta med gröt och kommer även ge honom frukt.  Det sa min BVC-sköterska skulle räcka. Kommer även ta med lite majskrokar (som jag egentligen är lite emot då de i princip inte ger någon näring – utan är snarare ett sätt att ”sysselsätta”) och lite smörgåsrån. Umani-nappen är även ett måste.

Termos
Doppvärmare
Plastskålar och små plastburkar med lock
Plastskedar
Pipmugg
Nappflaska
Ziplockpåsar
Haklapp
Måltidsersättning (viktigt ifall jag blir sjuk och inte kan amma)
Gröt


Solskydd-
Vad det gäller solskydd så har jag köpt en solskyddsdräkt om vi någonsin vill bada med Eric i poolen samt en solskyddsfilt och flera solhattar. Har även några tunna bomullsbyxor och skjortor som svärmor har sytt som är både svala och skyddar mot solen (och även mot mygg och strandloppor på kvällen). Vi kommer vara noggranna med att hålla honom i skuggan – men också även tänka på att även i skugga kan små bebisar bli solbrända och att både vatten och sand reflekterar solen. Vi kommer även att till viss del smörja in honom med solskyddsfaktor (trots att man rekommenderar att inte smörja in barn under 1 år) – så anser jag att om han skulle bli solbränd så är det bra mycket värre än att bli insmord med solskyddsfaktor.

Vaccination
– Efter att ha kollat med diverse läkare, BVC-sköterskor och vaccinationsmottagningar så bestämde vi att han skulle få MPR vaccinationen.

Försäkring – Vi har kollat noggrant med vår hemförsäkring vad som gäller – och dessutom lagt till en extra försäkring  som bland annat ersätter oss för vissa kostnader ifall vi skulle bli sjuka och resan blir förstörd. Den extra försäkringen ersätter oss också om vår bagage blir försenad.

Har även en reseförsäkring som gäller när man betalar resan med kreditkort. Den ersätter flygbiljettskostnad vid sjukdom, kostnad vid försening samt utgifter vid försenad bagage.

Skulle man bli sjuk ska man kontakta SOS International så numret till dem kommer vi alltid ha nära till hands.

Transport på plats – Har hittat ett jättebra svenskägt företag Kids-On-Board som hjälper till med transport och utflykter för barnfamiljer i Phuket. Vi har bland annat bokat med dem transport från flygplatsen. De garanterar stor modern bil med bilbarnstol – och chaufför med körkort, som är nykter och inte kör en till deras kusins restaurang.
Jag kommer säkert på saker jag kan ha glömt och kommer då uppdatera denna lista…

 

Sol

 1. Maria skriver:

  Toppenbra packlista!
  Även om man kan hitta det mesta här nere (är här just nu :-)) är det skönt att veta att man är ”kittad”. Hoppas att ni får en härlig resa. Just nu är det underbart här nere.

 2. bra packlista! kansek att skålar och skedar är onödigt? Det finns ju skålar /muggar och skedar på hotellrum och restauranger. Ett tips är att vänja barnen ett dricka ersättning eller välling rumsvarm, på så sätt kan man ge barnet innehållet i en tetra utan att behöva tillgång till micro eller ens eluttag.

 3. Tess skriver:

  Härligt med lång semester. Vet inte om din son använder napp utöver smaknappen men annars tips om napphållare så ni slipper jaga napp på flyget och restauranger. Sen gjorde vi enkel leksak som vår 1 åring älskade på flyget & restauranger. Knöt ihop en duplo legogubbe & duplohund med hushållssnöre, bästa leksaken som inte hela tiden ramlade ner på golvet.
  Sen finns det mesta att köpa!
  Therese

 4. Andrea skriver:

  Håller med alla föregående skrivare:)
  Ett tips till flygplanet om du tänkte ta med lite ersättning är att ta med pulver och inte tetra. De har ingen mikro så det tar en evighet om man ska värma upp färdigblandad ersättning…

 5. Pia skriver:

  Hej o trevlig resa! Min erfarenhet är att det kan vara lite svårt att få i barnen flytande alvedon när de är sjuka för det smakar inget vidare. Ta med suppar och lägg i minibaren (kylskåpet) på hotellrummet när ni kommer fram så går de alldeles utmärkt att använda om det skulle behövas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..