Tips på bästa sättet att skydda ditt barn från solen

Det här med att vara i ett tropiskt land med en baby är rena heltidsjobbet.  Förutom att man är toknojig över att han ska bli uppätna av myggor och strandloppor samt få vätskebrist av värmen så är man dessutom livrädd att han ska brännas i solen. Första dagen här i Thailand satt vi i skuggan av ett parasoll OCH ett träd med Eric i solskyddsdräkt, solhatt och insmord i solskyddskräm. Fick han minsta lilla sol på sig blev jag alldeles hispig. Nu har jag dock slappnat av lite även om jag är fortfarande väldigt noggrann. Nu smörjer jag bara in ansiktet på honom. Han får vara naken mesta av tiden för att det blir för varmt att ha på sig kläder.  Vi sitter förstås alltid i skuggan – fortfarande av ett parasoll OCH träd för att det är helt enkelt svalare.  När han badar i poolen åker solskyddsdräkten på och även solhatt – som han äntligen har accepterat att han måste ha på sig. Under de starkaste soltimmarna håller vi oss till den skuggiga delen av poolen. Efter att ha nu varit här i 4 veckor kan jag konstatera att han är fortfarande en söt liten blekfis. På benen kan man dock ana lite färg – men det tror jag nog han överlever.

 

Tips för att skydda barnen från solen:

Nästan alla märken som gör solskyddskrämer har även speciella för barn. Jag har valt ett ekologisk märke som heter Eco Cosmetics. Den har hög solskyddsfaktor och innehåller bland annat granatäpple och havtorn.

Eco Cosmetics solskyddkräm för barn

Använd gärna en solskyddshatt med brett brätte. Förutom att den ska skydda hela ansiktet ska den även kunna skydda nacken. Ha gärna flera stycken med dig – vi har redan tappat bort en.

Vi köpte en solskyddsdräkt (hel kroppsdräkt) från Aussies Finest.  Den är bra för den är tunn och inte blir så varm – dock är den jätte jobbig att få på – och ännu jobbigare att få av när den är blöt.  Skulle jag köpa en ny solskyddsdräkt skulle jag välja en med knäppning fram.  Andra bra märken som säljer solskyddkläder för barn är bland annat det svenska märket Beach Dragons och Zunblock.

En solskyddsfilt eller tunn sjal är alltid skönt att ha när man ammar eller att lägga över barnet när den sover.

Det viktigt att komma ihåg att solen reflekteras i vatten och sand – och även om det är molnigt når solens strålar igenom.

 

Solskyddsräkt från Beach Dragons

 Denna solskyddsdräkt från Beach Dragons tycker jag verkar bra – då det finns en dragkedja fram. Den är nog enklare att sätta på och ta av än den Eric har idag.

 

Solskyddsdräkt Aussies Finest

Eric i sin solskyddsdräkt från Aussies Finest.

Eric badar

Eric badar

Jepp, det här är min son…

Eric i tomtemössa
Solhatt thai style…

 

 

 1. Ser riktigt härligt ut!!!
  Undran; Är badringen från BR? Letar efter en till min son som kommer vara 9månader när vi åker till solen i slutet av Mars( väger 10kg redan nu så bebisvarianten går bort) stod på den liknande från BR att den är från 1år?
  Kan Eric stå själv nu? Söt som socker är han!

  1. Jag vet tyvärr inte vart den är köpt. Jag har lånat den av min syster – och hon köpte den för ca 5 år. Jag har något minne av att jag faktiskt såg en liknande att köpa på Arlanda och jag har sett flera liknande att köpa här i Thailand. Eric älskar att sitt och guppa omkring i den – och svalka sig i vattnet.

   Soliga hälsningar,
   Monica
   PS. Nej, Eric kan inte stå ännu. : )

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..