Mitt allra sista blogginlägg!

När jag fick frågan om att börja blogga på Mama så blev jag sjukt pepp och glad och tänkte att det var en sån möjlighet att nå många mammor kring det jag bryr mig mest om: hur vi ska förebygga övergrepp och våld mot barn och hur vi bemöter barn. Ganska snart insåg jag att bloggformatet i sig kräver någon form av privat uttryck, alltså att dela med sig av sitt liv och sina personliga tankar. Det kan jag av olika skäl inte riktigt göra. Mest av allt handlar det om att jag driver frågor om jämställdhet, feminism och sexuellt våld. Och att göra det offentligt som kvinna idag i Sverige innebär att hoten och hatet kommer på posten. Det är helt enkelt den största anledningen till att jag vill behålla det som är mest jag inom en snävare ram. Det är ett ganska vidrigt samhällsklimat där kvinnor utsätts för hot (och framförallt hat) när en försöker driva en jämställdhetskamp som ju ALLA kommer tjäna på! Men det finns en del män som helt enkelt inte pallar vare sig kvinnor som tar sig ton eller som inte säger det som stämmer in i deras världsbild. Och för det hatas vi.

Så jag har därför bestämt mig för att sluta blogga (underbart är kort) och istället fortsätta lägga tid och kraft på mina frågor genom mitt Instagramkonto och såklart genom det arbete jag gör genom att föreläsa runt om i Sverige och på olika sätt medverka där jag kan sprida lite mer kunskap om hur vi ska kunna leva i en värld fri från våld och övergrepp! En del av det är genom kunskapsspridning och i det senaste numret av Mama så ger jag min syn på hur jag med oro ser att porren påverkar unga och förövare. Det är anledningen till varför vi behöver reglera porren så att våra barn får chans till en hälsosam och peppig syn på sig själva, andra och sin sexualitet – utan att få den dikterad av porrproducenter! Här finns den att läsa!

Tack för den här tiden Mama och till er som läst min blogg! Jag hoppas vi ses snart igen! ❤️

 

 

  1. En miljon tack till dig Nina!!! Synd men jag förstår dig och ditt val.
    Sluta aldrig kämpa, du är bäst!

  2. Så synd att de viktigaste frågorna inte kan få utrymme i ett så stort forum men har fullaste förståelse och känner till både hotbild och hatbild. Vill bara tacka för ditt fantastiska arbete som lyser som en stjärna i mörkret… Önskar att vi var fler som klarade av att göra det du gör.. Det önskar jag verkligen…

    TACK, TACK, TACK! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Vill du göra skillnad på mindre än en minut?

Det svenska rättssystemet är i många fall bristfälligt när det kommer till skydd av barn och att ta barns berättelser på lika stort allvar som vuxnas. Här finns mycket att göra. Och en sån sak är att få till en nationell utbildning för hela rättsväsendet när det gäller sexualbrott. I värsta fall kan konsekvensen annars bli som den friande domen 2015.

En 27-årig man plockar upp en 13-årig flicka från en parkbänk vid hans bostad. Bjuder henne på läsk och har sedan ”sex” med henne. Flickan hade sagt till mannen att hon var på rymmen. Mannen uppgav att han uppfattade att hon var mellan 15–17 år. Domstolen valde att fria mannen utifrån en egen bedömning att hon hade en ”mogen kropp” och ett inte alltför barnsligt språk utifrån de inspelade förhör som visades upp i rätten. 

Det är dags att vi frågar oss varför det får anses vara ett normalt beteende att plocka in en ung flicka, ett barn, från gatan och ha sex med henne? Lagen om våldtäkt mot barn kom till för att skydda barn från övergrepp. Sexuella handlingar mot ett barn under 15 år ska därför dömas som våldtäkt om gärningspersonen ”borde ha insett barnets ålder”. Lagen var inte tänkt att skydda en man som sexuellt utnyttjar en för honom fullständigt okänd flicka som han uppfattat vara mellan 15–17 år utan att på något sätt försöka ta reda på hur gammal hon är. Det är inte heller domstolens uppgift att göra en egen bedömning om flickan var ”mogen” eller inte. I så fall saknar en kroppsligen utvecklad 13-åring helt lagskydd mot att bli sexuellt ­utnyttjad av en vuxen man. För att förhindra att det händer igen krävs att lagen ställer krav att ta reda på ålder om personen en vill ha sex med kan vara ett barn (vi kräver leg på systemet, att kräva att någon kontrollerar ålder borde ej vara svårt) samt en större kunskap inom rättsväsendet. En obligatorisk nationell utbildning är vad jag kräver. Att skriva på tar mindre än en minut men du gör skillnad! Skriv på här!

LOADING..

Kvinnopepp och soon to be mammor

I min bekantskapskrets är det fyra kvinnor som snart får sina bejbisar! Så peppigt! Framförallt eftersom jag var helt ensam att få barn senast (för över 8 år sen). Så kanske händer det där hänget nu som jag då ändå kunde längta efter ibland (och som mest av allt bestod av hundpromenader då 🐶).  Igår fick jag i alla fall till ett så efterlängtat häng med en av de blivande mammorna (Ida) och så Kristina och Linnéa. Vi har liksom bildat en egen liten grupp där vi delar både pepp och depp med varandra. Och eftersom vi alla jobbar med frågor som handlar om jämställdhet, jämlikhet och frihet från våld och övergrepp så behövs det verkligen en plats att vara trygg på. Framförallt nu när krafter i samhället (som ofta säger sig vilja skydda ”svenska kvinnor”) hotar och hatar kvinnor som försöker stå upp för en jämlik värld.

Vi fick en heldag i parken och avslutade med middag och en cover på ett Beatles-cover ❤️

  1. Men det kan väl aldrig vara fel att skydda svenska kvinnor? Det tycker jag att vi skall göra, utan några dolda baktankar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..