Mitt allra sista blogginlägg!

När jag fick frågan om att börja blogga på Mama så blev jag sjukt pepp och glad och tänkte att det var en sån möjlighet att nå många mammor kring det jag bryr mig mest om: hur vi ska förebygga övergrepp och våld mot barn och hur vi bemöter barn. Ganska snart insåg jag att bloggformatet i sig kräver någon form av privat uttryck, alltså att dela med sig av sitt liv och sina personliga tankar. Det kan jag av olika skäl inte riktigt göra. Mest av allt handlar det om att jag driver frågor om jämställdhet, feminism och sexuellt våld. Och att göra det offentligt som kvinna idag i Sverige innebär att hoten och hatet kommer på posten. Det är helt enkelt den största anledningen till att jag vill behålla det som är mest jag inom en snävare ram. Det är ett ganska vidrigt samhällsklimat där kvinnor utsätts för hot (och framförallt hat) när en försöker driva en jämställdhetskamp som ju ALLA kommer tjäna på! Men det finns en del män som helt enkelt inte pallar vare sig kvinnor som tar sig ton eller som inte säger det som stämmer in i deras världsbild. Och för det hatas vi.

Så jag har därför bestämt mig för att sluta blogga (underbart är kort) och istället fortsätta lägga tid och kraft på mina frågor genom mitt Instagramkonto och såklart genom det arbete jag gör genom att föreläsa runt om i Sverige och på olika sätt medverka där jag kan sprida lite mer kunskap om hur vi ska kunna leva i en värld fri från våld och övergrepp! En del av det är genom kunskapsspridning och i det senaste numret av Mama så ger jag min syn på hur jag med oro ser att porren påverkar unga och förövare. Det är anledningen till varför vi behöver reglera porren så att våra barn får chans till en hälsosam och peppig syn på sig själva, andra och sin sexualitet – utan att få den dikterad av porrproducenter! Här finns den att läsa!

Tack för den här tiden Mama och till er som läst min blogg! Jag hoppas vi ses snart igen! ❤️

 

 

  1. En miljon tack till dig Nina!!! Synd men jag förstår dig och ditt val.
    Sluta aldrig kämpa, du är bäst!

  2. Så synd att de viktigaste frågorna inte kan få utrymme i ett så stort forum men har fullaste förståelse och känner till både hotbild och hatbild. Vill bara tacka för ditt fantastiska arbete som lyser som en stjärna i mörkret… Önskar att vi var fler som klarade av att göra det du gör.. Det önskar jag verkligen…

    TACK, TACK, TACK! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..