Fredagstips (världens bästa restaurang)!

Det finns nåt i mig som älskar det som händer i ögonvrån. Det som inte ligger exakt i mitten. Det gäller väl egentligen allt. Men nu tänkte jag tipsa om mitt favoritkrogvarv som ligger strax bredvid just mitten.

Fredag! Jippie! Ska du ut och käka i kväll? Om du är i Stockholm ska du då göra på följande sätt.

  1. Gå och äta på Tbilisis hörna i Hammarbyhöjden. 
  2. Gå och sätta dig i lobbyn på Quality Hotel Globe och dricka en Gin & Tonic. 

Svårare än så är det inte.

Tibilisis hörna serverar georgiskt käk (plus pizza, och kolgrillat, men det kan man strunta i…)

IMG_1785

Överst ett ostbröd, sedan två tallrikar med olika sallader gjorda på en massa gött. Till varmrätt ska man företrädesvis käka nån av deras grytor. Sjukt gott. Och att säga att det är prisvärt vore inte att överdriva om jag säger så…

Efter maten är det perfekt med en promenad upp till hotellet vid Globen. Sen kan man sitta där nersjunken i deras fåtöljer och känna lugnet som infinner sig när man vet av att man nästan befinner sig där där det händer.

En gång när jag var där för ett år sen råkade det dock visa sig att jag var exakt där det hände. Det var i samband med Eurovision och alla artister från Balkan bodde på hotellet och satt vid pianot och sjöng Scorpions blandad med balkansk folkmusik (eller åtminstone vad jag misstänker är folkmusik från Balkan…)

Trevlig helg!!!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..