Vad har fått mig att hitta hem?

Alltså, jag var verkligen en av dem som länge påstod att jag aldrig skulle kunna läsa böcker på läsplatta. Inget kunde vara mer fel.

Under hela 2016 läste jag två böcker: Renhet av Jonathan Franzén och En perfekt spion av John le Carré. Bra böcker förvisso, men på tok för få!

Hittills i år har jag läst sju böcker.

Det är som att jag har hittat hem igen efter en lång ökenvandring.

Vad är det som har fått mig att börja läsa igen?

Det är väldigt enkelt, jag har tagit ett kliv in i samtiden och börjat läsa på mobilen. Jag tvekade länge, trodde jag var alltför beroende av det taktila i att läsa en inbunden hederlig bok, trodde jag skulle få ont i huvudet av att läsa från en flimrande skärm, tänkte att mobilen var för liten osv osv.

Men nej. Det funkar hur bra som helst. Är boken tillräckligt bra så spelar inget av det nån roll.

4 fördelar med att läsa på mobilen:

1. ”Den bästa boken är den man har med sig.”

Man kan läsa när, var och hur man vill eftersom man alltid har med sig telefonen.

2. Man kan läsa i sängen utan att störa sin älskade partner.

Aldrig mer gnäll över tända lampor. Man drar ner ljusstyrkan på telefonen till ett minimun och väljer night-mode i sin läsare så är saken biff. I stället för tjat hör man snark från den andra sänghalvan.

3. Man kan börja på nästa bok direkt när man avslutat den senaste.

Alla böcker finns ju ”därute”.

4. BIBLIOTEKET har e-böcker

Det här är det bästa av alltihop. Tack vare att vi allihop hjälps åt med skattsedeln så kan du låna hur mycket bra e-böcker som helst till din telefon. Skitsmidigt, här kan du läsa hur man gör. (Absolut ingen spons, vill bara tipsa.)

Jag läser just nu Sjöwall och Wahlöös böcker om Martin Beck. Sjukt välskrivna och spännande dessutom är det jäkligt intressant att få en bild av 60-talets Sthlm utan romantiskt skimmer.

Dom kallar oss mods (1968) Kenta Gustafsson, Stoffe Svensson

Så mysigt var det inte…

  1. Vilka sju böcker har du läst? Det är så roligt att följa din blogg, så det skulle ge lite mer-effekt om du kom i på litteratur också. Jag kör en mix av e-böcker och vanliga böcker. Senast lästa e-bok: Församlingen under jorden av Margareta Strömstedt.

    1. Kul att du frågar! Jag har läst de tre första böckerna om Martin Beck, Hemmet av Mats Strandberg, Händelser vid vatten av Kerstin Ekman, Garp och hans värld av John Irving, Det är något som inte stämmer av Martina Haag och 22 november 1963 av Stephen King. Jag har hunnit läsa en till Beck-bok sen jag skrev inlägget därigenom åtta st istället för sju.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..