8 saker du MÅSTE tänka på innan förlossningen

Jag har varit med om två förlossningar. Innan dessa läste jag en massa böcker, artiklar och listor på internet på vad man skulle tänka på innan dessa. Vissa grejer kunde man dock inte läsa sig till.

Satt och kollade på bilder från våra två förlossningar.

(Helt sjukt att man antagligen inte kommer vara med om det igen. Jag vet att man aldrig ska säga aldrig, men jag har väldigt svårt att tänka mig att jag kommer få fler barn i mitt liv. Skumt att vara liksom färdig med nåt i sitt liv.)

Jag har ju lärt mig en del saker av dessa två förlossningar. Saker som jag inte kunde läsa mig till innan.

Självklart blir det en lista av det:

8 saker du MÅSTE tänka på innan förlossningen

Ok, då kör vi:

1. Förbered mat som går att mikra.

När Manne skulle födas så gick vattnet vid 21 på kvällen. Vid 03:00 var jag rätt hungrig och var tvungen att ställa mig och koka pasta och steka köttbullar. Jättedumt. Köttbullarna brändes och brandlarmet gick eftersom jag inte kunde fokusera på köttbullsstekandet pga nån skrek och hade jätteont med jämna mellanrum på olika platser i lägenheten.

2. Se till att ha en mobil med täckning

När Jojo skulle födas var jag tvungen att stå och luta mig ut genom fönstret för att det inte skulle brytas när jag pratade med BB. Lis mobil hade bättre täckning men den var upptagen med att ta tid på värkarna. Dumt.

3. Glöm inte champagne i bb-väskan (en halvflaska räcker)

Alltså vet ni hur gott det är att dricka en klunk champagne när ens barn har fötts? Det är godare än allt du nånsin druckit förut i hela ditt liv. Glöm inte att ta med såna där champagneglas i plast också. Och lägg champagnen i kylväska. Med kylklampar såklart.

FullSizeRender-5

4. Högtalare

Och när vi ändå snackar om BB-väskan: glöm inte att ta med nån slags högtalare till telefonen så ni kan lyssna på musik.

5. SPELLISTA

Och när vi ändå snackar om högtalare: gör också en spellista tillsammans innan med låtar ni vill lyssna på dessa de viktigaste dagarna i ert liv. Inte för många låtar bara, ni måste nämligen lyssna på dem ett gäng gånger var. Sen kommer ni för alltid att föknippa dessa låtar med förlossningen. MYZ!

(Obs! På förekommen anledning: Glöm inte att göra spellistan tillgänglig offline.)

6. Glöm inte att ta med nån slags hårprodukt

Du fnyser nu och tycker det är oviktigt. Men tänk på att de bilder som tas av dig vid detta tillfälle kommer hänga med resten av livet. TÄNK PÅ DET!

IMG_0171

Tänk på det…

7. åk taxi

På pappret kan det kanske låta kul att åka egen bil till förlossningen.

IMG_8869

Det är det inte…

När Jojo föddes var jag borta första halvtimmen när vi kom in eftersom jag letade efter parkeringsplats. När han väl var född och Li var sövd eftersom de var tvungna att se till att moderkakan kom ut ordentligt var jag tvungen att ge honom till en barnmorska och gå ut och lägga mer pengar i parkeringsautomaten.

När Manne skulle födas åkte vi taxi.

IMG_0117

Succé.

8. Lokalisera kaffemaskinen så fort du kommit fram till förlossningen.

Ja, den kommer behövas. Trust me.

That´s it. Lycka till med föderiet!

Här kan du förresten läsa om hur det gick till när Manne respektive Jojo föddes.

 1. Sara skriver:

  Vill lägga till:

  * Kamera! Mobilbilder i all ära, men att ha fantastiska bilder på en timme gammal bebis är ovärdeligt!

  * Nyponsoppa! Eller smoothies. Att tugga på mat medan man har värkar är ingen hit. Men man måste ha energi.

  * Lista med sånt som behöver packas i sista sekunden. När man väl har värkar och kanske är lite stressad kommer du garanterat att glömma ta med nödvändiga saker, som till exempel mobilladdare.

  * Mat till den icke födande! Inte bara mamman som behöver energi under förlossningen och eftersom det i vårt fall gick på 2:40 när vi väl var inne så fanns inte tid för mat men det behövdes fyllas på med energi för min man också.

  * Favoritdryck att fira! I mitt fall var det en särskild coca cola. Håller med om att den aldrig smakat så ljuvligt som när man var nyförlöst!

 2. Maria skriver:

  Ett tips från maken! Ta av ev ringar hemma (mannens alltså). Det finns en risk att blivande mamman håller handen stenhårt, typ mosar och vid förekommen händelse är det inte läge att säga att det gör ont.

 3. Malin skriver:

  De där med hårprodukter håller jag med om! Hade inte ens en borste (har långt lockigt hår) .. Balsam och hårborste var de första jag packade inför andra ungen 👍🏻👍🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..