10 saker som förändras efter att du fått barn

Väntar du ditt första barn? Tror du att du kommer förändras i grunden av att bli förälder? I såna fall tror du fel.

 

Däremot så kommer en massa grejer förändrats runtomkring dig och du kommer vara tvungen att förstärka respektive dra ner på några av dina personlighetsdrag.

Men du kommer inte komma undan dig själv.

Det gör man dessvärre aldrig.

Men som sagt, allt kommer så klart inte vara som vanligt.

Här kommer 10 saker du kan förbereda dig på kommer hända efter att du blivit förälder:

1. Läggdags har plötsligt förvandlats till uppstigning.

Jag minns tydligt en söndagsmorgon när Manne var några månader. Jag var ute och gick med honom i barnvagnen. Det var stilla, solen sken, jag kunde höra fågelkvitter från en buske. Helt plötsligt bröts stillheten av att jag passerade en balkong där det pumpades hip hop på hyfsat hög volym. Det som var min mysiga söndagsmorgon var deras blöta lördagskväll.

2. Du måste tjata.

Innan jag fick barn sa jag sällan följande meningar:

”Stäng av telefonen”, ”Svär inte”, ”Borsta tänderna nu!”, ”Nej.”, ”NEJ, sa jag!”, ”Slå inte på busken”, ”Kasta inte brandbilen.”, ”Häng upp din jacka”.

Och med sällan menar jag – aldrig. Nu uttalar jag dem ca 1, 4 miljoner gånger per dag.

IMG_1506

Helt ärligt?

3. Du måste oroa dig.

Det var väldigt sällan jag lämnade ett gråtande barn på förskolan och därigenom oroade mig för att detta barn hade det bra under dagen innan jag fick barn.

Och med väldigt sällan menar jag – aldrig.

4. Du måste umgås med människor du aldrig själv skulle välja att umgås med.

Jag vet inte hur många gånger jag suttit i hemma hos folk jag knappt känner och uppbådat allt jag har i form av social kompetens för att stapplande slå ihjäl några timmar samtidigt som något av mina barn leker i ett intilliggande vardagsrum.

5. Du måste kolla på melodifestivalen.

Innan jag fick barn hade jag ett (1) minne från melodifestivalen. Det var när jag var 11 år och flög hem från Kreta tillsammans med min familj och flygkaptenen meddelade att Carola vunnit Eurovision vilket fick till följd att alla ombord började applådera.

Nuförtiden kan jag startfältet utantill och kan sjunga med i 95% av alla refränger.

6. Du äter lagad mat varje kväll.

Innan jag fick barn var det verkligen inte självklart att det fanns falukorv i ugn med potatis en tisdagskväll i oktober. Jag var glad om det fanns fil i kylen och müsli i skafferiet.

7. Du får göra saker du inte gjort på 20 år.

Till exempel: klättra i klätterställning, gunga, vara ute när det regnar iklädd regnkläder, gå på Tekniska muséet, gå på kalas, köpa åkband på Gröna Lund, äta lördagsgodis, känna doften av skolmat, somna kl 20:00.

IMG_5171

Ni hajar…

8. Du förväntas kunna ge svar på frågor som du egentligen inte har en aning om.

Till exempel vad som ”finns på andra sidan” om man gräver ett jättejättejättedjupt hål i marken, varför det regnar, varför aldrig stavas med ett ”l” när alltid stavas med två eller varför ett ägg blir stelt när man kokar det.

9. Du får lära dig vad Bolibompa-sex är.

10. Du får känna en kärlek du aldrig tidigare känt i hela ditt liv.

När Manne föddes var det som att han öppnade en dörr till ett nytt rum i mitt hjärta som var så fyllt av villkorslös kärlek att jag i början inte riktigt kunde kontrollera det.

IMG_0167.JPG

Dörröppning pågår…

Jag kunde börja gråta när jag såg myror släpa på myrägg på TV.

Nu har det lugnat ner sig lite. Nu krävs det i alla fall en gullig elefantunge, en säl eller nån vildsvinskulting för att tårarna ska börja rinna.

Så, nu vet du det. Lycka till!

  1. Anna skriver:

    Haha, så sant!

  2. Barkis skriver:

    Har inte så mycket att säga förutom att: DU ÄR SÅ JÄVLA ROLIG! Bästa Nisse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..