Ge mig näthat nu, kom igen! Jag behöver piskas!

Ni som lyssnar på podden vet redan om detta eftersom jag pratade om det i måndags, men jag vill ändå berätta det här också för att få det off my chest.

Forgive me mamabloggläsare for I have sinned.

Jag erkänner. Jag brukar låtssasova på morgonen när Li går upp och fixar kaffe och börjar göra i ordning i köket. När jag sen hör att slamret har avtagit och doften av nybryggt kaffe börjar sprida sig i lägenheten brukar jag stappla upp och förvånat yrvaket utbrista:

”Men älskling, vad fint du gjort. Och kaffe finns det också. Im not worthy!”

Men alltså det slutar inte där. Jag brukar även medvetet strunta i att fylla diskmaskinen efter middagen för jag tänker att Li ska göra det på morgonen när jag låtssasover.

Som om inte detta vore nog så har jag även börjat låtsats att jag inte hör när Jojo skriker efter nån vuxen som kan komma och hjälpa honom med att hitta nappen eller vad det är han nu vill ha hjälp med nattetid.

Vilket så klart innebär att Li går upp och fixar vad det nu är som behöver fixas.

IMG_1226

Hur kan jag göra så mot HENNE?

Detta måste få ett stopp!

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Ge mig näthat nu, kom igen! Jag behöver piskas!

 1. Chica skriver:

  Du är ett barn.

 2. Hanna S skriver:

  Jag blir förbannad på riktigt! Skärp dig ditt as!

 3. Mia skriver:

  Men så här gör ju alla män. Det är ju liksom ingen nyhet….. =) Ibland lackar vi kvinnor ur totalt på skitbeteendet och då blir det inte direkt näthat – utan face to face hat med urkraft from hell.

  Hjälper det? Nä – inte ett skit. Den där jävla disken står ändå på diskbänken, soptunnan så full att snorpappret inte får plats och tidningen läggs ALDRIG i pappersinsamlingen.

  När man sen tröttnar på att face to face-konfrontera, då skiljer man sig =). Sen kan han fixa sina skitiga tallrikar själv…… =) Halleluja för eget boende!

  Ta hand om din Li…..

 4. Loppan skriver:

  Eftersom din fru verkar vara den som är driven i relationen är jag inte förvånad över att hon tar ledningen. 😉

 5. Sara skriver:

  Alltså, det är inte vi som ska näthata dig. Det är du som ska ta ett snack med din fru där du säger att du är ledsen för det här, men att du ska skärpa dig. Och det samtalet ska inte glida in på att du mår dåligt eller nåt (vilket jag inte vet om du gör, men är det så får ni ta det snacket en annan gång), utan det ska vara inriktat på hur ditt beteende gått ut över henne. Sen råder jag dig att lyssna på vad hon har att säga om saken. Prata inte så mycket själv, utan säg typ ”jag vet att jag maskat en del här hemma, jag är väldigt ledsen över det och undrar vad du tänker om den saken”. Eller hur du nu vill formulera dig. Sen håller du tyst och lyssnar på vad hon har att säga. Utifrån det kommer ni sedan överens om hur ni ska göra för att dela bördorna mer rättvist i framtiden. Men mitt ärliga råd är som sagt att du bör ligga hyfsat lågt i en eventuell diskussion. Har man goofat måste man stå ut med att lyssna på den man gjort bort sig inför och faktiskt på riktigt vara lite ödmjuk. Och hålla tyst och lyssna även om den andra parten inte är jätteglad, eller om hen levererar insikter som är smärtsamma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..