Top 3 DÖDSHOT

Man ser sällan en förälder aspackad balansera på broräcken eller ensam lifta på den vietnamesiska landsbygden. Däremot kan man relativt ofta stöta på en mamma som somnat framför På spåret eller en pappa som gått upp kl 6:15 för att leka med lego.

Detta faktum skulle kunna få en att förledas att tro att det är betydligt säkrare att vara förälder än barnlös eftersom man inte längre ägnar sig åt ett lika riskfyllt beteende.

FEL FEL FEL FEL FEL!!!!

Jag har aldrig svävat i så stor fara som jag gör som förälder till en snart 5-årig son. Och det har absolut ingenting med mitt beteende att göra. Faran kommer utifrån. Och den stavas Manne.

Jag lever nämligen under ständigt dödshot från min egen son.

Här följer nu de tre vanligaste orsakerna till varför min son tycker att det är dags för mig att kila vidare:

1. Min pälsdjursallergi

I stort sett dagligen föreslår Manne för Li att han ska döda mig så att de kan skaffa katt. Jag tycker att detta är kontraproduktivt då en katt inte kommer att kunna laga mat åt honom, lära honom att knyta skorna eller hjälpa till att borsta hans tänder. Detta är dock inget han fäster någon vikt vid. Jag ska dö bara.

2. Min högläsning

Hemma har vi ett läggningsschema som gör gällande att jag och Li läser saga för Manne varannan kväll. Li är uppenbarligen så mycket bättre på att läsa för Manne än jag att han regelbundet föreslår för Li att han ska ”kniva” mig till döds. På detta sätt skulle jag ju inte vara aktuell för sagostunden oavsett hur många schema som författats. Eftersom jag skulle vara död.

3. Min blotta närvaro

Detta dödshot uttalas när jag och han är ensamma hemma och Li är och handlar. Han vill då döda mig för att han är arg över att han inte fått följa med Li till affären. Detta är så urbota korkat att eventuella kommentarer egentligen är överflödiga. Jag menar, om han dödade mig, utan att Li var hemma, hur skulle han då kunna städa undan spår och annat? Han får ju inte använda städprodukterna ensam.

 

Redan när Manne var ett spädbarn

borde vi kunnat ana varthän det

barkade.

 1. Loppan skriver:

  fasen kul skrivet! Skaffa en Maine Coon… bra för allergiker

 2. Emma skriver:

  OMG! OIDIPUS i egen hög person!

 3. Jenny skriver:

  Har också blivit utbytt mot en katt. Dock inte permanent utan bara att vi skulle skilja oss så ongen kunde ha katt hos pappa. Det andra ättelägget tyckte att storasyskonet och pappan kunde flytta till ett annat hus (för man kan bo i olika hus och älska varandra ändå det hade han lärt sig på förskolan). När jag påpekade att jag kanske träffar en ny man då, funderade han lite allvarligt men lyste upp och sa – nä mamma, för det är killen som frågar!

 4. Hahahaha…..Kan inte sluta skratta…så bra skrivet;)

 5. Shit! Här går man och oroar sig för intetnationella terrorattacker när du (bokstavligen?) lever med fienden för jämnan.
  Älskar er blogg, förresten! Är helt såld.

  1. Jag vet. ”Sova med fienden…”
   Kul att du älskar bloggen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..