Mina 9 största föräldrasynder

Jag har ett tag gått och grunnat lite på en del grejer i mitt föräldraskap jag inte skriver om i bloggen. Anledningen till att jag inte skriver om det är för att jag skäms lite för dem. Men nu har jag kommit fram till att jag inte vill skämmas för det längre. Det här är jag. Take it or leave it:

(ok, vissa grejer skäms jag lite för fortfarande)

Mina 9 största föräldrasynder 

1. Nässpray vid förkylning. 

Ja, jag använder nässpray på mina barn när de är snoriga.

2. Babblarna under lunchen.

Det händer att jag sätter på Babblarna när jag ska mata Jojo. Jag kallar det lite roligt för krogshow, men egentligen är det inte alls roligt utan handlar bara om att jag vill att han ska äta under tystnad samtidigt som jag kan läsa tidningen.

3. Buljongtärning i mina maträtter.

Trots att jag vet att Leif Mannerström skulle hänga mig i en såsvisp om han visste hur mycket glutamat jag har i familjens middagar kan jag inte låta bli. Det går bara inte.

4. Lördagsgodis existerar inte hemma hos mig.

Lördagsgodisätandet börjar nämligen när jag hämtar Manne på fredagseftermiddagen och pågår till söndagskvällen.

5. Jag borstar tänderna på Jojo innan kvällsvällingen.

Vad ska ni göra – stämma mig?

6. Har aldrig gjort egen barnmat. 

Men jag brukar servera maten i en skål och inte i glasburken.

7. Sitter kvar på toa trots bebisgnäll från vardagsrummet.

Måste jag läsa klart artikeln, så måste jag. Det vet Joel. Typ.

8. Ger maskmedicin trots att jag inte hittat mask.

Men helt ärligt, hans klåda upphör ju. (OBS! ej till bebisen).

9. Tror trots allt detta att jag är en lite bättre förälder än de flesta.

Vilket ju såklart är sjukast av alltihop.

IMG_1760

Här är fler listor jag skrivit.

 1. Nej, men du har haft det men inte jag :-). Jag däremot behandlar hela familjen med lusschampoo även om det bara är tjejen vi (nästan) har upptäckt löss hos.

 2. Finns det föräldrar som INTE använder nässpray på sina barn??? Vi grät lite när vi insåg att de hade tagit bort nässprayen för de allra yngsta och skålade i champagne när barnet fyllde 1 år och vi äntligen kunde spraya hen istället för att vakna 300 ggr på natten och peta tillbaka nappen. 🙂

 3. Fantastiskt inlägg, blev alldeles lycklig i själen!! Tack för ett gott skratt!! Vi kör exakt samma livsfarliga ryska roulette hemma ???

 4. Haha! Typiskt sånna grejer man inte nämner på sociala medier med risk för att inte få en enda like. Vi borde tipsa varandra om knep som gör vardagen lite enklare för oss småbarnsföräldrar istället för att skryta om de ekologiska långkoken som absolut inte är kryddade med en enda krydda (eftersom alla kryddor är giftiga för barn) men som ungarna ändå älskar och slukar i sig utan kladd och med ett leende på läpparna. Har själv ständigt dåligt samvete om att jag är otillräcklig som förälder men det var först idag jag märkte hur mycket tid jag faktiskt ägnar åt min plutt när jag legat i sängen hela dagen och haft vinterkräksjukan. Att bara orka vända rumpan till och ropa på barnets far när han försiktigt kommer med böcker och bilar och vill leka, sånt gör ont i hjärtat. . Tänk att vara kroniskt sjuk tänker jag och inte alls orka/kunna finnas där för barnen, det är nog värre än att bajsa färdigt på toaletten en gång i veckan..

 5. Inte ett stöttande svar kanske, men jag stöttade hans ”synder” och undrade varför de sågs som sådana. Fick dock inget svar på det och har ännu inte fått ett svar på det. Varför är dessa saker dåliga enligt ”föräldrabloggar”? Undrar speciellt över nässpray, babblarna vid maten och att äta barnmat? Vad är det som skulle vara så skämmigt med dessa saker?

  1. Saga! Jag hoppas inte att du uppfattade mitt inlägg som nåt slags passivt godkännande till de som tycker att babblarna vid maten, nässpray osv är förkastligt. Jag skrev inlägget till dem som, precis som jag själv, inte tycker att de är dåliga. Jag kanske skulle ha döpt inlägget till ”9 helt vanliga och okontroversiella grejer jag gör med mina barn”. Tror inte det hade blivit lika många läsare av inlägget då dock. Vilket i sin tur inneburit att min pepp hade nått färre.

   Älskar ditt engagemang och hoppas du får en fortsatt trevlig lördag!

 6. Hej Saga, Tyckte du att du skrev ett stöttande svar när du skrev att det sjukaste var att han skämdes? 🙂

 7. Det var ett väldigt omoget svar, men jag bryr mig inte om vad andra tycker så har svårt att förstå hur du menar. Menar du att föräldrar ofta får kritik för dessa saker eller varför skäms du? Hemskt oavsett varför, tycker synd om dig. Speciellt när jag lämnar en kommentar som stöttar hur du uppfostrar ditt barn men får ett snäsigt, oförskämt svar.

  1. Saga! Var absolut inte inte meningen att vara oförskämd. Jag menade exakt som du skriver att föräldrar ofta får kritik för dessa saker i alla möjliga forum. Därför tänkte jag att jag skulle skriva om det eftersom jag inte tycker att folk ska behöva skämmas. Ledsen om jag gjorde dig upprörd. ???

 8. Att ge välling efter tandborstning har vi fått godkänt av tandsköterska, hon sa att det inte är någon fara alls för tänderna. Så den kan du sluta skämmas för i alla fall!

 9. Allt det där förutom glutamat och maskmedel (men det är bara för att vi inte har haft mask) skriver jag under på. Precis samma här!

 10. Åh så skönt att läsa! Inte ens min sambo vet om såna här hemlisar som jag har, särskilt inte det där med nässprayen!

 11. Vadå synder? Varför skulle det vara en synd att låta barnet se på babblarna, äta burkmat eller använda nässpray? Det sjukaste är ju att du ”skäms” över det här.

 12. Ursäkta men jag blir nästan lite förbannad. Kallar du de där synder? I mina öron låter det som grejer vi alla gör, för överlevnad och för att få livet att gå ihop OCH för att (vissa saker iaf) är BRA! Om sakerna på listan enligt dig är det värsta du har gjort/gör kan dina barn skatta sig lyckliga!

 13. Underbart ! Precis vad jag behövde då jag vabbar tredje magsjukeomgången på 6 veckor samtidigt som barnen testar alla gränser som finns

 14. Åh så skönt att läsa! Gör liknande grejer och tänker ibland att jag är sjuk i huvudet och ensam i världen, men det sista verkar ju inte vara sant i alla fall 🙂

 15. Haha, att sitta kvar på toan när Junior tjuter ihjäl sig är ibland nödvändigt – men fasen vad mammahjärtat gråter 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..