9 saker som förklarar varför våren är härlig

Alla pratar ju lite slentrianmässigt om att det är härligt med våren. ”Nu är den äntligen här”, kan man exempelvis höra här och var. Så även ur min mun. Men varför tycker jag egentligen att det är så härligt med vår? Tja, jag gjorde en lista och tog reda på det:

1. Kläderna 

Att lägga ner Joel i vagnen och gå ut utan att behöva kämpa på honom kläder i 3 år och 56 dagar gör mig så lycklig att jag nästan slutar tänka på hur sjukt vårt banksystem är i Sverige.

2. Solen

När jag stannade en stund utomhus och tittade upp så var den där. Solen.

”Vad vill du mig solen?” sa jag först lite buttert samtidigt som jag kisade med ögonen.

”Jag vill ingenting”, sa solen. ”Slappna av bara.”

Och då gjorde jag det. Slappnade av. Sedan färdades jag tre varv runt jorden och såg mig själv som tvååring där jag satt i en sandlåda och skrattade för mig själv.

IMG_8443_2

3. Andras allergier

300 dagar om året tycker jag synd om mig själv för att jag är allergisk mot nötter och pälsdjur. Men de sextio dagar som är nu finns det de som har det värre vilket får mig att sluta med mitt självömkande.

(Jag vet inte om den här punkten är helt positiv egentligen. MEN SKA MAN GÖRA EN LISTA SÅ SKA MAN!)

4. Mer plats

Eftersom vår lägenhets förvaringsmöjligheter antagligen är konstruerade i tropiskt klimat på nån öde ö i Stilla havet så känns det som att vi utrymmesmässigt ”kommer hem” så här års. Helt plötsligt får alla skor plats i den smarta skobyrån i hallen och alla jackor ryms utan problem i den platsbyggda garderoben till vänster om ytterdörren. Man slipper dessutom vada igenom drivor med fodrade plagg av olika typ för att ta sig någonstans i lägenheten.

5. Rensning 

Känslan av att få slänga omaka skinnhandskar eller lämna in vinterkängor till skomakaren efter ett halvårs slitage gör att att det flyttar in en sprudlande artist i min kropp som håller konsert varje kväll och fyller mig med medryckande melodier och kärnfulla texter.

6. Balkongen

Jag gillar känslan av att ha balkongdörren öppen. Det är som att man har en utväg från alltihop.

7. Uteserveringarna

Att äta en räkmacka och dricka en knastertorr Chablis gör att allt känns möjligt och att allt KOMMER BLI BRA EN DAG!

8. Hämtningarna

Enkelt. Manne är alltid ute på skolgården och leker när jag kommer och hämtar vilket innebär att jag slipper tjata på att han ska klä på sig eftersom han redan är påklädd.

9. Hur man ser ut när man är med barnen

Jag kan beundra folk som vintertid är ute med barnen och har på sig nonchalant snygga men opraktiska kläder. Jag skulle gärna vara nonchalant snygg jag med. Men eftersom jag inte är nonchalant så vet jag att det finns praktiska kläder som håller mig torr och varm vilket medför att jag måste nyttja dessa. Detta gör att jag vintertid ser ut som en tönt. Jag är ingen tönt. Har aldrig varit och kommer aldrig bli.

IMG_2422

Bra då har ”vi” rett ut det. Skönt.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..