Mellanmåltips: falska sushi

Gjorde nyss detta: i ”sushin” ingår gravad lax, mjukost utan smak, gurka och det borde ingå lite wasabi men jag hade bara pepparot på tub, tog det- what ever, same shit.

Rullade in i plastfolie, lämnade i frysen för 30 minuter (så att osten blir lite hårdare för att kunna skära) , tog ut, öppnade folien och strödde sesamfröna på själva folien och rullade laxrullen så fröna skulle fastna. Njut av med japansk soja (kinesisk är för stark)

  1. Ah du kommer med så smarta mat och mellanmålstips!

  2. Anna skriver:

    Hej Olga!
    Tack för en bra blogg. Jag undrar lite över din utbildning om du har lust att svara. Hur har du utbildat dig och hade du någon erfarenhet innan? Har du några tips på hur man kan utbilda sig inom ditt område om man inte bor i någon storstad? Jag bor på landet och i staden intill finns i stort sett ingen bra träning så jag skulle så gärna vilja ta saken i egna händer. Jag har erfarenhet på hobbynivå och skulle utan problem kunna hålla i ett gympapass tex men har som sagt ingen utbildning för professionellt arbete. Har tre barn och således svårt att åka långt också…Jättetacksam för svar!
    Hälsningar Anna

  3. soso skriver:

    Mmmm, verkar supergott. Funderar på att göra det som fördrinks-plock till dopkalaset.

  4. Malin skriver:

    Vad gott det såg ut, kan detta passa bra som fredagsmys till kvällsmålet? Är det mjukost på tub eller vilket märke kör du? Och är det gravad med dill eller ”bara” gravad.
    Supertack för sådana här goa tips :-) I like

    ps. du frågade ju om jag hade kollat sköldkörteln och jag har ju hyoptyreos så jag vet ju att den är ”ur funktion” men senaste proverna med medicinering var bra.

  5. Jag tog den fettfria (tillräckligt med bra fett från laxen i dessa, det blev 3 stora skivor) men jag är inte säker om kesellan kommer hålla ihop rullen, osten är ju rätt tjock.

Lämna ett svar till Olga Rönnberg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..