This is how we do it!

1. Sätt träningsmål

Vart ska du? vad vill du? lista ut din egen strategi- hur ska du uppnå det? Skriv ner allt du vill uppnå och återkom till dina anteckningar varje dag, och särskilt då det går trögt (det kommer göra det av och till!). Vi alla har hinder, sjuka barn, snuviga (och då ”döende”) män , problem och pms- det är inte det som talar om vem du är. ATT du fajtas trots hinder, problem och pms talar om vem du är. Det är ju roligt att vinna!

2. Skriv ner allt du gör och allt du äter.

Ni aaanar inte vilken eyeopener ens kostdagbok kan vara! Det är dessutom otroligt motiverande att se hur man utevecklas.  ”Ork´int´” …jaha, då blir dina resultat därefter. Punkt. Om du inte orkar skriva ner så hur orkar du ens träna?

3. Självdisciplin!

Känner inte för att lyfta? Gör det ändå! Du behöver inte resonera fram och tillbaka med den som sitter på din axel och vill att du ska ”leva livet istället”.  Lägg ner fitness helt istället! I så fall.

4. Kunskaper

Skaffa dig kunskaper om det du gör- varför gör du si men inte så? vad står bakom ditt upplägg t ex? Jag googlade fram mig (det fanns inte Google då men vi säger Googlade9 till Body for life programmet för 10 år sedan och resten är historia.

5. Räkna bara med dig själv

Träningskompisen kan bli sjuk och klassen kan ställas in eller så får du ingen plats i klassen. Du är din egen bästa supporter. Din form är ditt eget ansvar och inte för att ”klassen blev för full och jag cyklade och läste samtidigt i 1 t istället”

6. Ha en plan

Du måste ha ett bra tränignsprogram så du kan komma in på gymmet, göra det du ska pang på och sen hem. Inte gå runt och acceptera att allt är upptaget. Fria vikter är sällan upptagna – detta betyder: ha ett bra program med fria vikter.

7. Det är ok att säga nej

ingen dör av att du tackat nej till fika på jobbet. Jo, kanske kommer det snackas och skojas och drivas med dig men se det positiva- du rörde om i grytan lite, folk kanske börjar fundera över sina egna vanor. Det vi inte gillar hos andra är egentlgien det vi inte gillar hos oss jälva- tänk på det!

8. Sträva efter att bli bättre

halvdan satsning=halvdana resultat.

9. Glöm inte njuta

det finns så mycket fitnessprylar, kläder och skor att hålla sig motiverad med. Gör små rewards under din resa. Klarat av 10 pass på raken? My god! Klart att du är värd en ny topp! Gjort 25 armhävningar på tå? (och bara 10 för en måand sen? tack träningsdagboken för info !)- köp en tidnngsprenumeration eller en bok om träning.

9. Sluta se träningen som tortyr

– hitta en ny hobby i fall du gör det.

 

 

 1. Debbie skriver:

  You nailed it! :)

 2. Johanna skriver:

  Klockrent! Tack Olga!!

 3. Emilia skriver:

  Ja så trött jag blir på mina arbetskamrater som ibland rynkar näsan när jag ska äta min havregrynsgröt eller proteindrink. Trött man blir på det…

 4. Love it!

  Och hade jag läst det för ett år sen, eller två år sen eller fem år sen hade jag tänkt:

  ”Åh så jobbigt, det GÅR ju inte! Hur gör alla? jag orkar inte, jag vill inte, jag struntar i det. Man kan faktiskt leva som jag också, det är faktiskt okej att vara lite överviktig och att inte träna så mycket”

  och nu sitter jag här, med morgonintervallerna i ryggen och ser fram emot morgondagens styrkepass. Träningen är en av de bästa delarna av mitt liv och jag fantiserar om nya träningskläder, fler pryttlar till hemmagymmet. Längtar tills nästa belöningspresent kommer: beställde en prenumeration på Oxygen :-)

 5. Kan bara instämma med alla andra, fy tusan så bra skrivet! Jag känner att jag är i en liten svacka och kommer aldrig riktigt fram till de där diffusa målen som jag har. Träningen går bra men så har vi ju det där med sötsuget. Nu ska här formuleras tydliga mål och jag ska börja skriva matdagbok. Olga, du är fantastisk!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..