All or nothing mentalitet

– äter bra måndag till onsdag: onsdag kväll tar jag ett glas vin, det är ju lill- lördag, eller hur? Mysigt ju!

– torsdag kväll fortsätter mysa med ngt ”lätt”

– fredag kväll är det fredagsmys, vin, ost, kex, dessert och allt detta till ”Let`s dance”. Börjar ha dåligt samvete.

– lördag morgon: shit! jag kan lika gärna fortsätta, jag har ju redan förstört allt.

– söndag: köper bra mat hem- hej, det kommer alltid en ny vecka!

Måndag: repeat upplägget.

Fundera nu över detta:

– du måste ställa in dig på att du kommer aldrig att äta ”perfekt”. Du måste inse att det kommer alltid dyka upp saker och ting som man inte har kontroll över. Istället för att bli besviken på dig själv, vänd detta till  ”ja det hände – so what!”. Förvänta dig att inte vara perfekt.

– vad är det exakt du vill ha? vad är det som är viktigt för just dig? Vill du packa på dig en massa muskler? ät efter det, vill du vara hälsosam- utgå ifrån det, vill du se ut som värsta fitnesstjej- håll dig till det. Alla dessa upplägg -som du förstår- kräver olika former av ansträngning. Men du måste acceptera ditt eget val.

– en kaka gör ingen skillnad, men däremot en påse

– se fram emot ditt ”fall”. Hinder gör oss starkare, eller hur? OCH återigen- ingen är perfect.

 

 1. Väl behövt inlägg i dagens debattklimat kring kost och träning. Tack!

 2. Malin skriver:

  Jag har alltid haft en ”allt-eller-inget”-mentalitet till tidigare i våras när jag insåg att man faktiskt kan ha balans, och det blev så mycket skönare för psyket när man inte har kravet på sig själv att gå all-in eller skita i det totalt. Bara för att jag äter dåligt en måltid nu så behöver inte nästa måltid också vara dålig. Förut så fortsatte jag liksom i det dåliga ekorr-hjulet för ”skadan var ju redan skedd” – men nej, en gång är visserligen en gång för mycket men på det stora hela så kan man väl ha överseende med att en måltid/val blir dåligt på en hel vecka när man kan göra så himla många andra bra val alla andra dagar. Så nu har jag börjat fokusera på det jag gör rätt och bra istället, so what om jag tog pizzan när jag tränade alla mina uppsatta pass den här veckan samt faktiskt var stark nog att avstå tårtan på jobbet! :)

 3. Marina skriver:

  Du skriver så bra ! Roligt att läsa och ofta mitt i prick, troligen för det flesta.
  Gillar när folk säger som det är utan att linda in saker :)

 4. Madde skriver:

  Tack för de orden Olga! jag är en all or Nothintjej som alltid får ångest om det inte går som jag vill när man ska bort och äta tex. Tack tack taaack

 5. Lotta skriver:

  Precis …så är det …det är JAG …jag vill så mycket och hoppas bara att allt ska falla på plats inte minst med maten :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..