Magiskt? Knappast.

 • Inga kolhydrater
 • Mindre fett
 • Inget kött
 • Ingen gluten
 • Inga spannmål, mjölkprodukter eller bönor
 • Ät inte sent på kvällen
 • Hoppa frukosten
 • Periodisk fasta
 • Ingen processad mat
 • Inget sött

Här är listan på bara få ”du ska icke äta ” och ”så här ska du göra för att gå ner i vikt”.  Det är så här folk krånglar när de vill gå ner i vikt. Med en massa ”får inte” och med olika metoder, till slut blir man förvirrad med alla förbud.

Börjar man utesluta något av dessa livsmedel  så kommer det alltid handla om ren kalorirestrektion. Ta bort rött kött, gluten, hoppa godiset, hoppa processad mat och så ta periodisk fasta på det så får man viktnedgång automatisk. Genom att utesluta dessa livsmedel eller äta på ett trixigt sätt (typ den senaste 5:2 dieten) så minskar man automatisk på antal kalorier man får i sig då dessa livsmedel är kaloritäta – det är ingen som helst magic. Det finns ingen ”magisk” metod eller ”diet”, det handlar om att ha koll på kalorierna oavsett ”metoden”.

 

 1. Mia skriver:

  Hej! När du skriver så där Olga så kan det tolkas som att det inte spelar ngn roll varifrån kalorierna kommer och att det enda som gäller är kalorirestriktion. Att du menar att man lika gärna kan äta godis och snabbmat…så länge man håller nere på kalorierna…Och med tanke på hur noga du är att förespråka god kosthållning så antar jag att du inte menar så…En tanke bara på hur det skrivna ordet lätt kan tolkas fel…

  http://traningslara.se/en-kalori-ar-en-kalori-men/

  Tycker jag var ett bra inlägg.

 2. silje skriver:

  Eeeh….Det jeg har lärt er at kroppen trenger alt som står på listen,annas klarer den ikke av å forbrenne det. Om man uteslutter det kroppen trenger vil kroppen begynne å lagre alt istede for å bruke det. Da kommer man til å gå opp ivekt. Man går ikke opp i vekt av å ete normalt!!!!!

  1. det är ett tvärtom inlägg.
   Alltså man SKA äta det som är med på listan utan att krångla till det.

 3. Emilia skriver:

  Om man inte får äta nått av det ovanstående vad är det då kvar? Kyckling, fisk och sallad?

  1. hur menar du med ”får”?varför ”får” du inte äta kolhydrater?

  1. Lise skriver:

   Alltså Olgas poäng här var väl att man INTE ska utesluta de här sakerna…utan äta nyttigt utan att utesluta matgrupper eller följa regler.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..