Cardio på tom mage: ja eller nej?

Spelar det någon roll om man gör cardio  på fastande mage?

Ja om du stiger upp kl 5 och börjar jobba kl 6 och det passar ditt schema. Men det är inget som du behöver göra.

Det viktiga är inte så mycket varifrån energin kommer från (fett eller glykogen), utan snarare, hur mycket du förbränner . 300 kalorier är fortfarande 300 kalorier i slutet av dagen- oavsett om det kommer från fettet eller kolhydrater. Vid slutet av dagen så är det ändå underskott- underskott som underskott.

Lägg till detta det faktum att hur du tillgodogör dig energin (fettet vs kolhydraterna)  är mer knutet till träningsintensiteten och inte timingen.

 

 

  1. Annika skriver:

    Jag säger oxå tack! Inga krusiduller, kalorier in, kalorier ut. Börjar man träna kommer mycket av maten ”på köpet”, om man lyssnar på kroppen.

  2. MariaK skriver:

    Jag är lite nyfiken på om man börjar bryta ner muskler om man kör cardio på fastande mage? Jag brukar ta ett ägg eller banan de gånger jag måste ta ett löppass före frukosten för att få träningsveckan att gå ihop.

  3. Iréne skriver:

    TACK! Så många förståsigpåare i min omgivning hävdar att träning på tom mage är så mycket effektivare vid viktminskning. Jag gör hellre en bra träning på gymmet med mat i magen så jag orkar få ut allt av passet. Promenader på tom mage skulle få mig att ge upp första dygnet av utmattning! Skönt att höra av någon som verkligen kan sin sak att jag inte är helt fel ute. Gillar din inställning till till mat och träning: ät ordentligt och träna hårt, LOVE IT! Har förresten gått ner 20 kilo nu utan morgonpromenader på tom mage…..=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..