Något att tänka på.

Det har blivit lite av ”mode” att ta sommarbrejk, skita i hur man äter och tränar med orden ”jag har valt”.
Få vill ta hand om resultaten av det. Få kan komma ur det. Få fattar att resultaten hänger ihop med vad de har valt. Jo, jag är FÖR att ta pauser då och då – det är bara sunt men inte i 2 månader- inte om man har en hel del kvar att ta itu med.
Men gissa vad! Det funkar inte med on eller off, det är i så fall fortfarande samma gamla ”jojo” för man har inte ändrat sin inställning om man säger ”jag ska börja om från början” istället för ”jag fortsätter där jag slutade”.

En klok man sa så här en gång: om man längtar efter sin semester så ska man kanske fundera över vilket liv man lever? Varför inte jämföra det med livsstilen- om du längtar efter en kost&träningspaus- det är kanske dags att se över kosten (för strikt och du längtar varje onsdag efter en stor fet chokladkaka ? för tråkig? ensidig?) och träningen ( för tufft? för slappt ?för ensidigt?).
Något att tänka på.

  1. Förstår vad du menar…För mig har det dock under de senaste två somrarna inneburit mer träning än under vinterhalvåret. Jag tycker det är lättare att få till det med träningen under sommaren. Visst äter man(jag) mer men jag rör mig mer i stället. Har köpt din bok och tränar utifrån den nu. Mkt nöjd, känner mig starkare på väldigt kort tid. :-) Tackar!

  2. Lina skriver:

    Jag instämmer helt! Jag hade just den diskussionen med min man. Han tyckte jag kunde ta en paus från träningen för ”det går ju alla andra….” Men jag är inte som alla andra isåfall, och jag vet vad jag mår bra av. Så nu får han börja om på ruta 1 med sin träning, och jag – ja fortsätter som vanligt, det har jag ju gjort hela tiden. Så här behövs ingen omstart.

  3. AnnikA skriver:

    Klokt skrivet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..