”Joooodå, jag ser nog att du är gravid!”

gym

Pumpar lite på gymmet. Löpningen går så där, blir kissnödig så lätt och sedan går det sjukt trögt. Men marklyft går toppen. Foto: Privat.

Jag befinner mig just nu i stadiet att min mage ser mer svullen än gravid ut. Storlekmässigt har det inte hänt något mer än att de gamla jeansen sitter lösare (!)

Men trots detta finns det folk som tydligen anser att jag ”minsann ser gravid ut”. Gah! Blir tokig på detta! Varför tar sig folk friheten att kommentera ens utseende bara för att man är gravid? Inte skulle folk i samma utsträckning gå fram till någon som kanske bara råkat lägga på sig några extrakilon, utan att vara gravid, och börja kommentera hejvilt?

Står framför spegeln på morgnar och kvällar och funderar på om det syns i ansiktet. Eller väljer jag fel kläder när jag är svullen? Kanske ska börja med stora tunikor? Fast de ser ju å andra sidan ut som mammakläder och sådana nojar jag lite för. Till sist, ett råd till ”folk”: sluta upp med att kommentera andras kroppar såvida de inte har bett om er åsikt. Det är så sjukt tröttsamt och oavsett om ni pratar med en som är gravid eller ej så är det inte säkert att man är sugen på en recension av sin eventuella svullnad/valk/whatever.

Så, skönt att få ryta till lite. Nu ska jag iväg och försöka köra lite jympa. Bara en sak till: den som garanterat vill få en fet örfil av mig får gärna säga något i stil med ”Åh, vänta bara – snart kommer gravidmagen på riktigt!” när vi ses. Go’kväll!

 1. Helena skriver:

  Man blir tokig! Oavsett om man är gravid eller inte står skvallerkärringarna på jobbet där och frågar och ojar sig. En av dessa kärringar frågade mig på en aw med jobbet om ”det var en liten bebis till på gång”. Så var inte fallet och att jag dessutom stod med ett glas vin i handen borde ju signalerat att hon skulle hålla klaffen.. jag röt tillbaka ”nä, jag är bara fet men tack för att du uppmärksammade mig på det”.
  Grrrrrr.. säger knappt godmorgon till henne längre.. långsint?jag?näe 🙂

  Grattis till graviditeten! Jag sprang en del innan mina barn men mest har jag kommit igång nu efter andra. Skulle sprungit min första halvmara på lördag (varvet) men dagisbacillerna har däckat mig så det blir inget med det tyvärr. Nån gång ska jag dock 🙂

 2. Sara skriver:

  Ja alltså, vad är grejen med alla sådana kommentarer. En chef på mitt förra jobb kom fram och började känna på min mage när jag var i v 13 och precis berättat att jag var gravid… Alltså det syntes INGENTING men ändå skulle hon stå och stryka mig på magen och säga att det var så fantastiskt… Inte ok oavsett om det syns eller ej dock! Gaahhh

 3. Mia skriver:

  Bra rutet där. Jag valde att ligga lågt med min graviditet till vecka 23. Klart att folk fattade, men jag sa inget. Hahaha… Den osäkerhet som fanns runt mig som person då asså. Otroligt underhållande när alla på jobbet tex tassade omkring. Och vad hände när jag började prata öppet om det? Jo, kommentarer började hagla som fan. Om att jag var stor/liten/hade pojk- och flickmage och så vidare. ARGH! Nä, förbered ett bra svar tycker jag typ ”Jaså du tycker så om min kropp. Jag tycker att ditt rövhål verkar ovanligt djupt!”

 4. Anette skriver:

  När man blir gravid blir man allmän egendom! Alla anser sig plötsligt ha rätt att säga vad de vill och känna på magen om de vill. Känna när det sparkar för det är ju sååå mysigt! Rör inte min mage. Kommentera inte mitt utseende. Håller helt med dig Petra.

  1. Fy. Vet inte hur jag skulle reagera om det där hände. Hade i alla fall inte gillat det. Back off, liksom 😀

 5. Otroligt lustigt att folk gör så. Eller tar på magen. Förstår inte hur folk tänker.
  Nu har jag aldrig har gravid, men sjukt tveksam till om jag skulle gilla att folk tog sig friheter så. Huvva!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..