10 tecken på att du är nybliven förälder

blojbyte

Foto: Privat.

Plötsligt sitter man där och är förälder, utan att knappt ha fattat hur det gick till. Det råder liksom undantagstillstånd i flera månader och man gör saker man inte trodde att man skulle göra.

Fast vissa saker missar man tydligen helt… Här är 10 tecken på att man är nybakad förälder (några mer omvälvande än de andra och samtliga högst självupplevda):

1. Du ställer ut påsen med bajsblöjor på balkongen istället för att gå ner till soprummet. Det kommer ju ändå att tillkomma ett gäng nya påsar snart och orka gå ner till soprummet med en skrikande bebis.

2. Du slår personligt rekord i koffeinintag per dag. Hade faktiskt ingen aning om att man kunde dricka så här mycket kaffe och koffeinhaltig läsk utan att börja darra okontrollerat.

3. ”Kan hårstråna på benen verkligen bli så här långa????” En av de chockartade upptäckterna vid de enstaka tillfällena du får vara ostörd i badrummet en längre stund.

4. Du googlar efter en magisk concealer som trollar bort spåren av den senaste tidens vaknätter. En sådan måste det väl ändå finnas?

5. Du bombar Facebook och Instagram med bilder på underverket. Och du som aldrig skulle lägga ut bilder på bebisar i sociala medier, det är ju fånigt och vem bryr sig, liksom.

6. Du kommer på dig själv med att googla efter viktiga saker som elektroniska snorsugar och umaminappar. Allt för nykomlingen.

7. Du glömmer att handla kläder åt dig själv. Det är ju så mycket roligare att klicka hem små, söta bebiskläder med teddybjörnstryck.

8. Du upptäcker ditt första gråa hårstrå. Och nästa gång du kollar har de blivit ännu fler.

9. Dina polare som inte har barn avföljer dig på Instagram och Facebook. Anledningen hittar du i punkt 5 ovan.

10. Du börjar tycka att det här med att diskutera bajskonsistens och vilken förskola som har störst andel ekologiska råvaror i sin mat på allvar är rätt så intressant. Mer intressant än det mesta, faktiskt.

 1. Vissa dagar betraktar man en dusch som egentid.

  Att gå ut en fredagkväll innebär att åka till affären för att handla blöjor, tvättlappar & inte att förglömma, även mat åt oss föräldrar…

  Man funderar vad man ska göra med alla sopor, det är ju flera veckor innan sopbilen kommer och tömmer soptunnan nästa gång och den är redan överfull av blöjpåsar.

 2. Ang 1.Stinkbomben placerades ibland i papperskorg Östermalmstorg hihi..
  bytte blöjor på gym i närheten där baby var med .
  2.Instämmer(kroppen kan bara ta upp en viss mängd)
  3.Ännu värre ansiktskrämen slut o inga pengar !
  4.Använd Solglasögon ! eller löparbrillor samt folk smsar,talar i mobil så det är iallfall
  ingen som ser en.
  5.Fanns ej när våra var små men börjat följa Petra på instagram fina bilder
  6. Samt saknar källkritik/reklam köper allt som ev. syskon får ärva
  om prylarna híttas långt in i garderoben !
  7.Instämmer ev överskott bli kaffe o inköp bolaget
  8.Spegeln spricker efter första vaknatten värre spöke finns ej
  9.Nya polare vid närmaste kaffebar
  10.Inser efter ett tag att verkligheten inte stämmer med reklamen ”bästa dagis”
  förhoppningsvis jobbar personalen kvar ett tag gäller även skolan)
  stor personalomsättning.

 3. Rolig lista ?Kan tipsa om Oriflames egna concealer. Ser jag pigg ut känner jag mig pigg. Gäller att lura sig själv. Sminkade mig för att gå på ett tidigt spinningpass förra helgen. Det hände aldrig innan småbarnstiden, men ville inte skrämma de andra ?
  Tycker dock att du alltid ser sjukt fräsch ut på dina bilder. Kram o tack för inspirerande och ärlig blogg!!

 4. Haha! För första gången la jag 500 spänn på en concealer när min äldsta var 6 månader. Var helt desperat, hade aldrig känt mig så grå. Jag var make-up försäljarnas bästa kund!

 5. Har fyra barn har aldrig lagt upp en enda bild på mina fyra på Facebook för det är inte bra min man skulle inte uppskatta att jag satte upp bilder det är privat

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..