Sluta kommentera folks kroppar. NU!!!

löpning

Jag blir SÅ otroligt ledsen och besviken. NÄR ska folk inse att löpare, cyklister, simmare – you name it – INTE är stöpta i en och samma form.

Att det helt enkelt inte finns något som heter idealvikt och ideallängd för en löpare. FATTA! Varför är jag så upprörd? Jo, i morse läste jag på Facebook att en av mina största förebilder inom träning, fantastiska Emma Igelström, under en cykeltur på Fuerteventura fått höra av några äldre, manliga medcyklister att hon är för ”lång och stor för att köra långdistanslopp”.

SUCK! Och SUCK igen.

Tyvärr känner jag igen mig alltför väl. Jag har också fått höra bakom ryggen i startfållor/i kommentarsfält och rakt i ansiktet från ”folk” att jag nog inte har löparkropp. Att jag inte borde träna så mycket styrketräning, för det gör mig ”tung och långsam”. Och så vidare och så vidare.

När ska folk fatta att det inte finns en idealvikt och en ideallängd för att ”platsa” som uthållighetsidrottare? Jag har sett människor i alla möjliga former och längder klara lopp på alldeles lysande vis, döm aldrig ut någon för hur den ser ut. ALDRIG.

Har god lust att bara tejpa igen munnen på folk som kommenterar andras kroppar. Varför inte säga snälla saker till varandra istället?

  1. Håller med dig till 100% Petra.Låt folk få vara som dom är..Jag väger 127 kilo men försöker när ryggen tillåter sticka ut o springa..Har också fått väldigt många nedlåtande kommentarer om min vikt..Varje gång har de vridit runt en kniv i mitt hjärta..Man tränar för att må bra och man jobbar utifrån sina egna förutsättningar..Mycket bra skrivet..Får önska dig en fin midsommar.mvh Mats

  2. Ja jag sprang 1 mil första gången ett år efter mitt första barn och var tyngre än jag någonsin varit förut men man anpassar sig…. Nu nästan ett barn till och två år senare så har jag tagit upp löpningen igen för att det är enkel träningsform och kul men springer sällan på asfalt och lyssnar på kroppen din blogg bidrar till att jag känner glädje och rätten att vistas i elljusspåret…. Tack!?

  3. Britalt onödigt! Och framför allt feltänkt – om något blir jag extra peppar och inspirerad när jag ser människor oavsett form och förutsättningar som gör det de tycker är kul och utmanar sig själva. Big up för alla i elljus-spåret!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..