Midsommar – en knepig helg!

midsommar1

Midsommar var länge en väldigt ångestfylld helg för mig, typ årets värsta helg efter nyår.

För tänk om man inte hade blivit bjuden på saltstänkt sillunch i skärgården och Pripps Blå-mys i midsommarkrans? Tänk om man blev kvar i stan, hemska tanke? Hade verkligen ont i magen när folk på jobbet slentrianmässigt undrade vad man skulle ”göra i midsommar” och man mumlade något ohörbart till svar.

midsommarw

Numera kunde jag inte bry mig mindre om dessa helgdagar. Jag gör helt enkelt det som faller mig in, oavsett vilken dag på året det är. Idag kände jag för att springa, så jag sms:ade Ingmar och kollade läget eftersom vi var på väg till Uppsala.

Det blev ett härligt svettigt intervallpass i skönt duggregn i Stadsskogen. Så här såg passet ut:

 • Uppjogg ett par km i lugnt tempo
 • 6 x 1 minut i ungefärlig tävlingsfart på milen, mellanjogg 1 minut i ”marafart”
 • Mellanjogg i några km, lugnt tempo
 • 6 x (30-30), d v s 30 sekunder mycket fort (tänk ”tävlingsfart” på 1 500 m) varvat med 30 sekunder i tävlingsfart på milen
 • Nerjogg ett par km i lugnt tempo

Bättre start på midsommaren kan man inte få! Sedan blev det sillunch och häng med päronen, pojkvännen och Adrian. Underbart, enkelt och okomplicerat. Vilken är din syn på helger som midsommar och nyår? Hiss eller diss?

 1. Jag har ju mitt trogna gäng på ca 10 pers som alltid firar dessa högtider tillsammans, och även påsken. Så jag vet alltid vad jag ska göra på midsommar långt i förväg =) Vi har firat på samma ställe på samma sätt fyra år i rad nu, och så länge min vän har kvar det sommarhuset så lär det fortsätta =) Innan jag började plugga och fick den här vänskapskretsen så sket jag fullständigt i dessa högtider, gick på random fest om jag blev bjuden men annars chillade jag hemma med film och godis.

 2. Jag gillar inte alls nyår och midsommar… förmodligen av ungefär samma anledning. Eller egentligen för att jag ställer för höga krav och har för höga förväntningar. Midsommar kan vara lite enklare… om vi åker till kusiner, moster och morbror på Knippla (en liten ö i Göteborgs skärgård) med barnen. Då blir det härligt, alkholfritt (för min del) och mest en barndag. Jag önskar att jag hade varit en mer festlig prick som hade gillat de där högtiderna och sett fram till de där stora festerna/ middagarna… Kram

 3. Sigurd skriver:

  – Smash Your Attitudes!
  Nytänk funkar Halleluja!

 4. Jag och min sambo har ett avslappnat synsätt på samtliga högtider, och jag bara älskar’t!
  Vi gör det som faller oss in, ibland med vänner, ibland med svärföräldrarna och ibland bara vi..
  Igår hade vi en väldans lugn och go dag där vi bara var..tog dagen som den kom..
  Blev en salig mix av sovmorgon, scones, grill-lunch, jogg för min del (bästa egentiden!!), tacos till middag (japp, det funkar galant som midsommarmat ;)) och sen film och jordgubbar med glass..
  Jag älskar att göra det jag känner för, är en sån som inte pallar med en massa måsten och saker man ska göra bara för att..
  Jag gör som jag vill 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..