Hur packar ni barnvagnen när ni reser???

stroller-bag

Jag sitter här och funderar intensivt över hur vi ska göra när vi ska iväg på långflygning inom kort. Vågar jag packa ner vår fina barnvagn/löparvagn i en sådan där påse som man får vid incheckningen? Eller ska man rentav köpa en särskild väska att ha barnvagnen i under flygresor? Eller ska man chilla och hoppas på tur som under tidigare resor?

Vänder mig till er, smarta och kloka människor – hur gör ni med barnvagnen när ni flyger? Har sett supersmå sulkyvagnar som man får ta med ombord på planet, men de ser så himla veka ut…

(Bilden ovan visar en särskild resväska för barnvagnar från märket Bugaboo.)

 1. Vi köpte en yoyo från Babyzen när dottern var 8 månader och vi skulle flyga första gången. SÅÅ himla väl investerade pengar! Vagnen är liten, lätt och nätt. Barnet kan åka hela vägen fram till gaten och på 5 sekunder har man vikt ihop vagnen och hängt den över axeln.

  När man sen landat fäller man ut vagnen så fort man lämnat flygplanet. Skönt att slippa stå och vänta på vagnen vid bagage bandet
  Man behöver heller aldrig oroa sig för att vagnen ska vara trasig efter att ha åkt i transportutrymmet.

  Nu är dottern 4.5 och lillasyster 2.5. Båda älskar vagnen och tänk -den håller ännu! Har tvättat klädseln några gånger men aldrig behövt byta ut nån del.

  Du verkar resa en del och då skulle jag absolut satsa på en yoyo. Vi gjorde oss av med den vanliga vagnen redan när yngsta bytte från liggdel till sittdel. Det fanns ingen anledning att ha kvar en så otymplig vagn. Yoyo är vårt absolut bästa köp när det gäller barnsaker, klår till och med bärselen och babyvakten 😉

 2. Anna skriver:

  Hej,

  Specialanpassad väska alla gånger! De är väldigt oaktsamma vid lastning och urlastning på flygplatser. Trist att komna fram/hem ned en trasig vagn.

  Trevlig resa!

 3. Maria skriver:

  Vi reser till USA en del och har en treåring, första gången provade vi att hyra ett airshell (hade då en thule chariot cx1) och den var otroligt otymplig att släpa på, samt att den inte gick att förvara på flygplatsen (LAX). Gången efteråt åkte vi över med en Thule Glide och hade då köpt en stokke prampack som var sååå mycket smidigare! Lätt att packa, säker under transport och lätt att ta med sig, utan vagn blir den något större än ett ”klassiskt” ihoprullat liggunderlag. Vi åker över igen nu till hösten, och även om den är rätt dyr att köpa in så är det helt klart värt det om man som vi (och ni också) reser och kommer att resa en hel del med barnvagn. Prampack är dessutom tillsammans med airshell två av de förpackningar som de flesta flygbolag ersätter vid skador på vagnen. Köp! 🙂

 4. Hanna skriver:

  Om det är en chariot/thule singel du har, har jag en väska till salu. Bra att resa med har vi tyckt. Men man kan också ta vagnen genom gaten till planet, fälla ihop den så lyfter de in den och så får du tillbaka den vid planet när det landat.

 5. Annika skriver:

  Vi hade en Maclaren Sulky med tillhörande fodral som resevagn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..