Med risk för att låta som ett hispigt förstagångspäron…

krypande_bebis

…men hur sjutton gör ni med era bebisar som har kommit ut ur ”liggande köttbit-stadiet” och numera är ytterst snabbrörliga Bolt-miniatyrer? Finns det hjälmar att köpa åt de små liven? Crashpads (googla, använde sådana på den tiden jag sysslade med klättring)? Eller punktmarkerar ni era kids så att de helt enkelt aldrig ramlar bakåt, åt sidan, framåt eller vad det nu kan vara? Tacksam för ALL input! Och tror att fler än jag säkerligen också är det 😉

LÄS OCKSÅ: Fler här med mammatumme?

 1. Suss skriver:

  Som någon annan sa så är de ju designade för att trilla från sin egen höjd. Tänker att de lär sig på det sättet även om hjärtat på en själv stannar varje gång de vurpar, de faller ju så handlöst. Vår yngsta har slagit i huvudet så otroligt många gånger. Under en period hade han alltid blåmärken i pannan. Han har tom tagit emot med pannan mot asfalt (kommer aldrig glömma det ljudet) men även då kom han undan med bara en rejäl bula och skapsår. Hemma punktmarkerar vi inte på samma sätt som med första barnet (nu bryr man sig kanske för lite ibland haha! men ute är vi lite mer på vår vakt. Så länge inte er lille kastar sig handlöst från tex köksbordet så är det nog ingen fara.

 2. Min son drog upp sig och började vingla runt möbler strax innan 6 månader och hade aldrig haft ro till att hinna lära sig sitta med balans så det blev många bulor och vi köpte en mjuk ”hjälm-mössa”. Det var väl inte jättemånga veckor han använde den men skönt att slippa passa (vara på en armlängs avstånd) konstant!

 3. Marina skriver:

  När min son lärde sig sitta, så satt jag först bakom honom och tog emot om han trillade, men efter ett tag funkade det bra med en hopvikt stor filt bakom – han trillade aldrig framåt. Han var försiktigt när han började gå och höll mest i saker och våra händer. De lär sej snabbt att sätta sej istället för att trilla när de går.

 4. Linda skriver:

  Vår dotter har slagit sig rätt mkt när hon precis lärt sig nya saker men på 1-2 dagar per grej så har hon lärt sig hur hon ska hålla upp huvudet eller ta emot sig etc. När hon lärde sig att sätta sig upp själv blev balansen riktigt bra och efter det slog hon sig generellt väldigt mkt mindre! Nu håller hon på att lära sig gå, har i dagarna börjat resa sig upp utan att hålla i sig saker och när hon tappar balansen så sätter hon sig bara ner på rumpan. Tror hjälm är lite onödigt men om han sitter och leker kanske ett kuddberg runt funkar? Vi la amningskudden som en båge bakom!

  1. Smart idé! Jag lade ett mjukt överkast och massa kuddar där A hänger mest (vid soffan 🙂

 5. Jo då vi övervägde allt hjälm på sonen (barn nr två) när han under samma vecka lärde sig att sitta, krypa och ställa sig upp vid möbler. Han slog i huvudet så ofta att jag ärligt trodde att han skulle få bestående skador. Men den värsta slå sig perioden gick över innan vi hann köpa en hjälm. Jag tror att vi måste låta barnen lära sig på ett säkert sätt hur de ska undvika att det gör ont om jag gör så här men om jag istället gör så här så går det bra. Sonen är idag fyra år och verkar ha klarat sig utan större besvär men längtar tills han blir fem år och får börja med parkour…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..