HJÄLP! Jag ska springa uppför en vägg!!

swissalpine

Den 3 september är det ju Vemdalen Fjällmaraton, där jag är anmäld till 24-kilometersdistansen.

Ska ärligt erkänna att jag inte kollade så noga på banprofilen innan jag anmälde mig, men nu när jag har gjort det så börjar paniken smyga sig på. Varför? Jo, därför:

24 kilometer och 900 höjdmeter!!! Typ uppför ett gäng väggar!

När jag läste texten om sträckan kändes det som att det hela tiden bar uppför någon fjälltopp. Puh! Visst, det är ju inte Swissalpine Marathon med 78 kilometer och 2700 höjdmeter uppför, men det är ändå en ansenlig utmaning.

Och hur mycket backe har jag tränat i sommar? Noll! Har mest njutit av intervaller på solvarma banor och distanspass på slät, fin och FLACK asfalt. Hmm, hur ska detta gå? Inser att det kommer att bli tufft och jag hoppas att jag inte blir offer för ”repet”. Men jag ska göra så gott jag kan och njuta av upplevelsen!

Fler här som ska springa något av loppen under Vemdalen Fjällmaraton?

(Bilden ovan: lycklig men aptrött bloggare efter målgång i Swissalpine Marathon 2014. Då var jag tränad för uppgiften, hur jag kommer se ut efter Vemdalen Fjällmaraton-”halvmaran” återstår att se!)

 1. Yes. Ska ta mig runt 44:an. Du fixar det alla gånger precis som Helena säger. Ses på start!

 2. Vad roligt med ytterligare en utmaning. Det kommer att bli jobbigt, men du älskar ju backar…haha. Såklart kommer du i mål som på dina andra lopp, du gillar ju utmaningar. Heja dig! Själv har jag lite siktet inställt på Uppsala kulturmarathon antingen hela eller stafett med en väninna. Hänger på om hon kan. Kanske ses vi där? Lycka till hur som?

  1. Hehe, tack för pepp! Ja, kanske ses vi i Uppsala! Kram!

 3. Hanna skriver:

  Du kommer fixa det! 🙂

 4. Mari skriver:

  Tror du kommer fixa det galant 🙂

 5. Du Petra..det blir liksom inga problem för dig att klara av det där! Om inte annat kommer alla omgivningar att bära fram dig!
  Jag ska springa, eller åtminstone ta mig igenom 44 km, det här har jag längtat och sett framemot ändå sedan jag fick veta att det skulle bli av. En mara i mina tassemarker, på stigar jag cyklar och har sprungit, det blir höstens bästa. att jag inte kunnat träna, inte sprungit särsklit mycket struntar jag i. Det är fjällmaraton och det är lika med njutning.
  Ska kika efter dig i starten, är du i trakterna vill jag gärna säga hej 🙂

  Och du, lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..