Nu är jag certifierad löpcoach!!!

diplom

YES!!! Nu har den här före detta löparhataren inte bara blivit helfrälst löpare. Nu är hon även nybakad certifierad löpcoach!

Varför då? undrar kanske någon. Jo, för att jag ganska ofta får förfrågningar från människor om jag löpcoachar och då har jag förklarat att jag inte har någon utbildning. Det har de oftast inte brytt sig om, men för mig är det viktigt att faktiskt veta mer om det jag håller på med. Därför bestämde jag mig för att anmäla mig till den löpcoachutbildning som av många anses vara landets bästa, den som hålls av Urban Tribes (tidigare Running Sweden, startades av Rubin och Lisa McRae).

lopstyrka

I delen om löpstyrkeövningar fick vi testa ett pass med statiska respektive dynamiska övningar under ledning av skickliga Sirpa Felhendler.

lopcoach

Före detta elitlöparen Ulrika Flodin körde ett riktigt gediget och superbra löpteknikpass med oss. Tänk om man kunde springa lika elegant som hon!

För att coacha en grupp löpare handlar inte bara om att stå och heja på när de springer, det är så mycket mer. Och två dagar må låta futtigt, men ni anar inte hur mycket vi har hunnit med på de här dagarna. Massor av matnyttig teori, praktik med mängder av övningar, vi har fått prova på att coacha varandra och så har vi fått uppleva ett löpteknikpass som nog inte lämnade någon oberörd. Visste inte att man kunde få sådan galen träningsvärk av olika teknikövningar! Grymt bra och allt vi har fått lära oss känns relevant och något som man direkt kan använda i praktiken.

Den här kursen är verkligen värd pengarna, så jag kan rekommendera den varmt! Nu känner jag mig taggad på att börja coacha mer, nu som något mer än ”bara” en löparmänniska – nämligen en certifierad löpcoach!

 1. Cessan skriver:

  Vad skulle Du råda en +60, stroke för 2 år sedan (Inga men, fullt rörlig) 150 cm, 34 kg. Jag tränar på löpband 2-3 ggr/vecka. Jag verkar ha hamnat på en platå, 3 km, 6.4 km/tim. Jag kanske skall ge upp tanken att bli snabbare och uthålligare och vara nöjd som det är? Under semestern när jag kunde träna oftare tyckte jag att det lossnade litet.

  1. Hej! Om du inte tycker att det händer något med din utveckling som löpare skulle jag rekommendera inslag av intervaller i högre fart i dina pass. Antingen att du gör ett visst antal repetitioner på en sträcka du bestämmer, t ex 100 meter, eller att du ökar farten under en viss tid, t ex 30 sekunder. En annan variant är fartlek, där du ökar farten som du känner, t ex mellan lyktstolpar, fram till nästa parkbänk etc. Stäm dock av med din läkare att det är fritt fram för den här typen av träning först. Lycka till!

   1. Ewa skriver:

    Tack! Jag skall kolla med läkaren, men han är mycket positiv till träning.

 2. Mari skriver:

  Gud så kul! Jag vill också 🙂

 3. Men vad kul!! ?
  Att utbilda mig till löpcoach är något jag oxå vill göra framöver, sisådär 2017 ???

 4. Kul! Grattis!

  Exakt samma sak gäller mig, fast det blir CrossNature 🙂 Bästa träningen att kombinera löpningen med!

 5. Annika skriver:

  Vad kul! Grattis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..