Dagens löptur – ombord på lyxkryssare!

sponsorbalk

cruise3

Spela shuffleboard, trängas med blåhåriga damer och äta en massa (alldeles för mycket) mat.

Nej, en veckolång kryssning är kanske inte det första man förknippar med en aktiv semester. Det här är en seglivad myt som det italienska kryssningsrederiet MSC Cruises vill slå hål på och därför har de nu utsett den här glada motionären till ambassadör.

Min uppgift blir att ta med familjen på en kryssning (lämpligt nog senare i år när en annan fyller ”typ 27” 😉 och visa att man visst kan ha en aktiv och hälsosam semester ombord på ett kryssningsfartyg. Värmde upp idag genom att gå ombord på fartyget MSC Musica, som befinner sig i Frihamnen här i stan under dagen. 

cruise

Med mig hade jag sambo, Adrian och min fina vän Mia som slog följe med mig på en femkilometersrunda uppe på soldäck! Magisk utsikt och löpning, kan jag säga! Härligt udda och inspirerande att springa högt ovanför marken med vatten i blickfånget.

Efter det härlig spatimme med en helt fantastisk balinesisk massage (mina stackars vader är fortfarande helt stela efter söndagens mastodontpass med löpteknik under coachutbildningen!) och sedan lunch.

Någon här som har testat löpning ombord på fartyg? Eller som har åkt på en kryssning? Hur var det? Berätta gärna!

(Foto, bilderna ovan: Jonas Hansen)

  1. Hanna skriver:

    Vad kul det låter! Det måste jag testa. 🙂

  2. Lotta skriver:

    Har varit på flera kryssningar. Dels med Msc och Costa. På ett av fartygen fsnns en ute löpbana som var 400m/varv. Inte så roligt. Men det har alltid funnits gym med bra utrustning och löpband. Så visst kan man vara aktiv! ???

    1. Vad häftigt! Låter bra att man kan få till träningen ombord på ett kryssningsfartyg! Gymmet verkade fint med flera löpband så det är ju också ett alternativ, absolut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..