Kulturhösten

Hösten är officiellt här, och med kylan väcks kulturnerven till liv. Här är några av våra tips för hösten!

Mammaboken

 ”Till min dotter” av fyrbarnsmamman Malin Wollin, 37, mamma till Astrid, 14, Saga, 12, Arvid, 8, och Stellan, 3,5, är en roman om att växa upp som tjej och ta plats. Och att försöka berätta för sin dotter vad man kan ­acceptera och vad man ska bråka om. Förbered dig för skratt – och knytnävsslag i magen.

tillmindotter-inb

Uppföljaren

Nu kommer del två av Hannah Widells och Amanda Schulmans ”Två systrar”-­trilogi: ”Flykten”, där Alicia ställs inför sitt livs största kris och behöver sin syster Vanessa mer än någonsin. Författarna är mammor till Rosa, 12, Wilma, 4, och Wilhelm, 2 (Hannah). Samt Charlie, 7, och Frances, 3,5 (Amanda).

hannah-amanda-flykten

Stress-terapin

 Vad får man äta nu för tiden, hur ska barnen uppfostras, och hur håller man sexlivet på topp – hela tiden? De flesta känner nog igen vardagsstressen i Sara Beischers roman ”Mamma är bara lite trött”.

omslag-beischer

Barnboken

mamas redaktör Nina Hampusson har skrivit underbara bilderboken ”Prinsessan som svalde ett glaspiano”, ihop med illustratören Joanna Grubbström, 38. Prinsessan Alexandra sväljer ett piano av glas, men hennes katt tvivlar på att det kan stämma …

prinsessan-som-svalde-ett-glaspiano

Biofilmen

Ingen har missat att allas vår brittiska darling Bridget Jones är tillbaka på bioduken i höst – och nu med en baby i magen. Missa inte tredje uppföljaren ”Bridget Jone’s baby”. Och Bridget Jones graviditet vill du inte missa!

bridget-jones-baby

Tv-serien

Snart har nya humorprogrammet Mammor! premiär, där vi följer samhällets största superhjältar, mammorna, i en serie sketcher om uppfostran, sömnbrist, föräldraskap och allt däremellan. I rollerna ser vi bland annat Anitha Schulman och Malin Gramer.

mammor-tv3

Konstmässan

Affordable Art Fair är mässan där du kan fynda bra konst till ett bra pris. I helgen går mässan av stapeln, och i år huserar de i större lokaler på Nacka Strandsmässan där 60 gallerier ställer ut verk för mellan 500 och 50 000 kr. Barnen går gratis och missa inte deras barnworkshops, där ni får lära er att göra smycken. Till de minsta kan du låna en bärsele gratis!

affordable-art-fair

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..