Joha och kvalitet

Igår när jag besökte Things We Like så berättade de för mig om Joha.  Tänkte att det vore kul att dela med mig! Joha är ett familjeföretag. Det är även Skandinaviens största producent av ullkläder till både barn och vuxna. Företaget grundades för ca 50 år sedan och har alltid haft fokus på  kompromisslös kvalitet. De använder sig endast av den finaste ullen, hållbar tillverkning och bra design. Joha använder endast den bästa merinoullen av absolut högsta kvalitet som tål att användas och tvättas om och om igen utan att slitas. De långa fina fibrerna gör att varje plagg är mjukt mot kroppen och varken sticks eller kliar. Ull är som jag tidigare skrivit,  naturens eget mirakelmaterial, som svalkar på sommaren och värmer bra på vintern.

Igår på mitt besök hos agenturen lärde jag mig att eftersom Joha har egna fabriker med egen personal kan de ha en helt annan kontroll över produktionen än många andra varumärken. Andra varumärken som anställer fabriker riskerar alltid osäkerhet i produktionen. Joha däremot vet med all säkerhet vad som finns i deras produkter. Det är utan tvekan en styrka och det ger en enorm trygghet till konsumenten.

Joha har valt att använda en internationell miljömärkning för att alla ska kunna känna igen den. De använder sig av EU Ecolabel som är en typ 1-miljömärkning, precis som Svanen-märkningen som annars är väldigt känd i Sverige. EU Ecolabel märkningen hjälper dig att identifiera produkter och tjänster som har en minskad miljöpåverkan under hela livscykeln, från utvinning av råmaterial till produktion, förpackning, användning och avfallshantering. Märkningen garanterar en viss kvalitet, exempelvis tålighet av tvätt, slitage och användning. Jag gillar att märkningen garanterar kvalitet. Då minskar slit och släng plaggen som det finns så många av.

Med den här märkningen är det enkelt att göra ett välgrundat val om de produkter du köper, som konsument ska du känna dig trygg om du köper ett plagg med EU Ecolabel. EU Ecolabel är otroligt hårt kontrollerat och är det något fler någonstans i leden så ryker märkningen. Det tycker jag även ger extra tyngd i att märkningen är korrekt!

Hoppas ni gillade mitt inlägg om EU Ecolabel. Det är svårt att hålla koll på alla märkningar som finns och vad det innebär. Jag personligen tycker om att lära mig om dessa, så jag vet lite mer om vad jag köper. Det gör det även lättare att hålla koll på vad jag betalar för och vad jag kan förvänta mig utav ett plagg och märke. Personligen betalar jag hellre för plagg av god kvalitet med en miljömärkning, då gör jag vad jag kan för att stöta miljövänlig konsumtion.

 

  1. Gina skriver:

    Vi har alltid kört joha på underställ. Jag tycler verkligen att de håller bra!! Fin blogg! Massa inspo!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..