Recension: BabyBjörn Babysitter Balance Soft

Jag har fått hem ett recensions exemplar av BabyBjörn Babysitter Balance Soft. Det är väldigt kul att få recensera denna då det är en otroligt populär produkt för småbarnsfamiljer. BabyBjörn beskriver den som följande:

”Ergonomisk babysitter med mjuk och omslutande design som passar direkt från nyfödd. Rolig och naturlig gungning som tränar barnets motorik och balans. Inga batterier behövs. Passar barn i ålder 0–2 år.”

barnplaggsguiden.se
Pris: ca 1399-1499 kr

Material:  Finns i både bomull och mesh, den jag recenserar är i bomull. Tyget är i 100% bomull av bra kvalitet, det är tjock och mjukt. Bomullen är Oeko-tex certifierad. Det finns inga sömmar i vägen som kan skava eller störa barnet. Tyget känns bra även mot naken hud. Det är bra då barnen är mer eller mindre påklädda i babysittern. Ian hänger ofta i bara blöja i babysittern, vilket han kan göra utan problem i denna. 

barnplaggsguiden.se
Tvätt: Tyget som utgör sittdelen är väldigt enkel att ta bort för tvätt och liknande. Detta är ett stort plus och känns otroligt viktigt när det kommer till baby/barnprodukter. Babysittern utsätts från allt ifrån spya till barnmat och det känns bra och fräscht att det är lätt att tvätta. Maskintvätt 40‍ °C. Torktumla inte. Tyget är mycket enkelt att ta av, lossa bara de två elastiska banden nedtill och dra av tygsitsen från ställningen. Tyget torkar även hyfsat snabbt vilket är skönt. Jag upplever inte att tyget krymper, och det är enkelt att sätta tillbaka tyget efter tvätt.

Ålder och vikt:
Från nyfödd till cirka 2 år
Minimivikt 3,5 kg
Maxvikt 13 kg

Obs!
När produkten används som babysitter är maxvikt 9 kg.
Högsta läge upp till 9 kg.
Mellanläge upp till 9 kg.
Lägsta läge upp till 7 kg.
När produkten används som barnstol är maxvikt 13 kg.
Högsta läge upp till 13 kg.
Mellanläge upp till 10 kg.
Lägsta läge upp till 7 kg.

Babysitterns ram är väldigt stabil och jag känner mig trygg när det kommer till att ha mitt barn i den. Det är en stor skillnad mot resebabysittern i två delar jag hade med Aline. Jag gillar att den är stabil och lätt, den väger endast 2.1 kg. Den levereras helt klar, ingen montering krävs! Babysittern består endast av en del och går att ställa i tre olika lägen. Dessa lägen är i olika lutning, från sov till lek och ett mellanläge. Det går väldigt snabbt och lätt att justera mellan olika lägen med en ”hasp” på baksidan av babysittern. (Se nedan)

barnplaggsguiden.se

Babysittern kan användas från nyfödd (3.5 kg) då sitsen är ergonomisk, den ”håller om” barnet och ger stöd för hela den lilla kroppen. Jag upplever det som speciellt för BabyBjörns babysitter att den ger en ombonadkänsla för barnet. Det är på grund av formen på sittern. Det är rundare än många andra och barnet liksom omsluts. Ian gillar verkligen att sitta i den. Han gillar ,som många spädbarn, att bli buren och att ligga i famnen och jag var orolig att han inte skulle gilla att sitta i babysittern utan känna sig orolig och ”flaxa” runt. Inget av detta händer och han sitter bra, lugnt och utan att ”flaxa” alls. Jag gillar att babysittern har som ett säte. Barnet får stöd under rumpan och sen för benen. Hela kroppen får stöd och benen dinglar inte som jag tidigare upplevt med andra babysitters.

När det kommer till säkerhetselen så är den mjuk, hög och bred. Den stöttar även den minsta bebisen när den sitter i babysittern. Säkerhetsselen är enkel att ta av och på, men inget jag kan göra med en hand. Det känns bra, då vet jag att Aline inte heller kan ta av den.

image
barnplaggsguiden.se

Babysittern passar upp till 2 år vilket är väldigt bra! Den har en lång livstid för att vara en barnprodukt. Aline kan sitta i den som en liten stol. Det är inget vi uppmuntrar just nu då det är ”Ians stol” men det är häftigt att den går att använda upp till 2!

Transport: Babysittern är enkel att ta med, vilket jag tycker är viktigt. Den ska kunna tas med till landet, på middagar och till mormor och morfar utan att det ska krångla. Babysittern har ett transportläge vilket gör att den blir helt platt. Det är superenkelt att fälla ihop den, bara använda ”haspen” och låta den fällas ihop. Den blir tunn och tar nästan ingen plats, enkelt att ta med. Det är även skönt att man kan ställa undan den i en garderob eller bakom en dörr om man vill få bort den lite snabbt.

image
barnplaggsguiden.se

Sammantaget så är jag otroligt nöjd med babysittern, jag tycker att det är en bra produkt att ha i hemmet och något jag varmt rekommenderar till småbarnsföräldrar. Den underlättar för oss i vår vardag och är smart, smidig och stabil. Stort plus är att babysittern har ett bra andrahandsvärde. Produkten håller i många år, och kan därför enkelt säljas vidare när den inte längre behövs hemma.

 

LOADING..