Recension: LEGO Wear Skidbyxor

Tillsammans med Aline har jag recenserat LEGO Wear skidbyxor. Skidbyxorna kommer från Lekmer.se och är ett recensions exemplar. LEGO Wear har hakat på trenden, som jag skrivit om tidigare och använt sig av BIONIC Finish ECO®. Det är en ekologisk vattenavstötande impregnering. Fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin. Härligt att LEGO Wear satsat på en impregnering som är ekologisk, giftfri och tålig, väldigt bra när det kommer till barnkläder.

Såhär beskrivs skidbyxorna av LEGO Wear: Skidbyxorna Paw 650 med alla sömmar tejpade från LEGO Tec. Täckbyxor med resår i midjan för bättre passform och lång dragkedja fram för smidigare på- och avklädnad.

barnplaggsguiden.se
Prisklass: Medel, 599 kr

Vattentäthet: 8 000 mm. Jag har även duschat dessa skidbyxor (utan Aline) i ca 2 minuter. Dem är helt täta, släpper inte in vatten alls. Inget läckage i sömmarna eller dylikt. Skidbyxorna tar inte in vatten i yttertyget heller vilket annars kan tynga ned. Perfekt för vårt nordiska klimat, där den måste klara regn, slask och snö!

Vattentestar skidbyxorna

Vattentestar skidbyxorna

Material som andas: Ja

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

Slitstryka: Otroligt slitstarkt material, klarar över 50 000 ”rubs”, vilket i stort sätt är så högt det går.

Storlek/passform: Finns från 80-104 cl. Jag tycker att LEGO Wear är normala i storleken. Du kan räkna med att modellen är korrekt i centilong storlek. Det innebär att man kan använda barnets längd för att avgöra vilken storlek som bör passa. Min dotter är 87 lång och i denna så har vi storlek 92. De sitter bra på kroppen men det finns definitivt plats för henne att växa så hon kan ha den hela vintern. (Kom ihåg nävegreppet). När det kommer till skidbyxor gäller samma som för overaller.  Dessa byxor går upp till bröstkorgen ungefär och sitter åt. Något jag gillar! Jag upplever att det gör så värmen hålls in.

Skidbyxorna är inte så puffiga utan mer åt det smala hållet. Det är en fördel då dem känns smidiga, det är inte massa tyg i vägen utan barnet rör sig lätt i dem! Skidbyxorna har resår i midjan, vilket gör att dem sitter väldigt bra på barnets kropp. Dem sitter liksom på ”plats”. Tyvärr kan nog känsliga barn tycka att det trycker eller sitter åt. Det problemet har vi däremot inte.

Skidbyxornas resår

Skidbyxornas resår

image

Justerbara hängslen och enkla spännen

Det är alltid lite klurigt för små barn att sätta på sig hängselbyxor med spännen. Dessa är dock väldigt enkla att knäppa på och av. Tror att äldre barn kan göra det helt själva. De är inte hårda att få av utan lossar med ett lätt tryck.

Material: Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO®. 100% nylon på utsidan ( vattenavstötande oxfordnylon) och även ett membran som andas. Därefter finns en padding med värmande egenskaper, som har ett polysterlager på insidan. Skidbyxorna är vindtäta och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma, det förhindrar barnet från att frysa och ser till att barnet hålls varmt. Skidbyxorna är väldigt smidiga, och lekvänlig med ett slitstarkt material! Perfekt när man har barn som leker ute hela vintern. Jag gillar skidbyxor då man kan variera barnets klädsel med dem. Det är lätta att ta av om det blir för varmt, alternativt ta av jackan när barnen ska leka på marken, eller bara sätta på jackan om det är kallt. Jag tycker det kan vara ett bra alternativ och även komplement till overall. Många med äldre barn väljer skidbyxor.

Vikt: Lätt! Känns smidig!

Torktumling/Torkskåp: Ja, Max 40°C!

barnplaggsguiden.se

Justerbara fothällor med resår i benslutet

Fördelar:

 1. Väldigt slitstark.
 2. Håller barnet varmt!
 3. Reflexer! Denna overall har många bra reflexer, bland annat breda på benen!
 4. Justerbara hängslen.
 5. Kan torkas i torkskåp! Toppen med ytterkläder som tål det! Perfekt på förskolan. Den är skidbyxorna helt vattentäta så jag tror inte de kommer behöva torkas.
 6. Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO. Tål till och med att bli utsatt för mycket vatten länge (dusch) och yttertyget stöter bort vatten väldigt effektivt utan att suga in i tyget.
 7. Dragkedja med inre- och yttre vindslå
 8. Resår i bensluten med fothällor
 9. YKK dragkedja (en av de bästa på marknaden)
Bred reflex

Bred reflex

Nackdelar:

 1. Resåret i midjan är inte reglerbart, kan kännas trångt för barnet om de stör sig på sådant.
 2. Skulle vilja ha fleece på insidan av ”kroppen”.

Slutligen: Jag gillar verkligen skidbyxorna från LEGO Wear, jag tycker att dom är prisvärda och snygga! Stort plus att LEGO Wear använder sig av en ekologisk impregnering! Skidbyxorna är lätta att ta på de sitter även bra på Aline. De känns mjuka och väger lite, det i kombination med en lång dragkedja gör det lätt för barnen att ta på dem själva. Skidbyxorna är verkligen gjorda för vårt kalla/blöta klimat. De håller värmen väldigt bra! Vattentåligheten i kombination med att skidbyxorna andas, gör dem perfekta för lek och utomhusaktiviteter av alla dess slag. Jag gillar variationen man kan få med skidbyxor, de går att använda med olika jackor och tröjor och är lätta att vika ned när man reser eller ska iväg!

 1. Elin skriver:

  Vad tycker du om storleken? Normal, stor el liten?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..