Resultatet av MP Socks test

barnplaggsguiden.se

Hej! Nu kan jag äntligen presentera resultatet av MP socks testet. Det jag har gjort är alltså att tvätta båda strumpbyxor fem gånger samt låta Aline ha dem på sig.

Pris: Ca 180 kr st. Dessa går att köpa hos ByEngberg.

Passform: Strumpbyxorna är helt normala i storleken, ta de som passar ditt barns längd bäst. Storlekarna är ”70,80,90,100” istället för det vi har mest i sverige, ”74, 80, 86, 92”. Jag valde storlek 90 till Aline som är 87 cm lång. Aline är en smalis och har därför inte töjt ut dem speciellt mycket. Jag upplever att de även är helt normal stora på bredden, inte pösiga eller tajta. De sitter bra runt midjan med en ca 2cm resårkant.

Material: Jag har testat två olika typer av strumpbyxor.

  • Ullstrumpbyxor bestående utav bomull på insidan av strumpbyxan och superwash wool på utsidan.  Superwash ull är ull som går extra bra att tvätta, det har behandlats så det skall klara maskintvätt och inte bli nopprigt.  50% Superwash ull, 30% bomull 17% polyamid, 3% elastan.  Dessa strumpbyxor är även ”Pre-shrunk” som innebär att de inte ska krympa mer när man tvättar dem.
  • Bomullstrumpbyxor bestående av 80% bomull, 17% polyamid, 3% elastan. Dessa strumpbyxor är även ”Pre-shrunk” som innebär att de inte ska krympa mer när man tvättar dem.

Tvätt: Maskintvätt, i 40 grader.

Strumpbyxorna känns otroligt mjuka och sköna båda två och de känns lyxiga och välgjorda. Foten på strumbyxorna är tydlig och välsydd, vilket ger ökad komfort och sitter bra på foten. Sömmen över tårna sitter alltså inte och skaver som det kan vara med strumpbyxor ibland. Ullstrumpbyxorna kliar inte alls, riktigt sköna och fin kvalitet.

Resultat: Jag upplever att båda strumpbyxor håller bra i både tvätt och form. De krymper inte i tvätten. De behåller sin mjukhet efter tvätt! Däremot är de i bomull bäst, de i ull ska kunna tvättas med andra kläder i bomull, men jag tycket de blir dassiga och ser lite smutsiga ut efter tvätt.  Båda strumpbyxor är tvättpåverkade och lite noppiga. Jag undrar om det är bättre att tvätta i tvättpåse. För priset så skulle jag önska att de var bättre, däremot får de forfarande godkänt!

barnplaggsguiden.se

Förlåt för dåliga bilder, men så svårt med detta ljus!

 

  1. Varit nyfiken på dessa länge! Fått bästa betyget du gett strumpbyxor! Kul! Tack snälla för en fin och inspirerande blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..