För ett par veckor sen så fick jag en härlig leverans med ”teststrumpor” från MP Denmark. Företaget har under med än 75 år tillverkat strumpor och strumpbyxor i egen fabrik. MP är väldigt måna om att deras produkter ska vara av hög kvalitet, därför har jag verkligen satt dem på prov. Jag har tvättat och tvättat i kombination med att barnen har använt plaggen, så nu är jag äntligen redo att göra ett litet utlåtande.

Jag tycker att strumporna och strumpbyxorna är riktigt bra. I klass med Polarn O.Pyret. Och det är inte ofta jag tycker det. Den långa produktionserfarenheten har verkligen resulterat i smarta strumpor, strumpor och strumpbyxor som sitter där de är tänka att sitta.

barnplaggsguiden.se MPdenmark
barnplaggsguiden.se MPdenmark
Anledningar till varför de är så bra:

  • En speciell typ av maskin som stickar strumporna/strumpbyxorna, maskinen är speciellt framtagen för MP.
  • Garnet är genom färgat, vilket innebär att det inte lyser igenom ex vitt på mörkblå strumpor osv. Det ger bättre hållbarhet på färgen i tvätt.
  • Oeko-tex märkning
  • Strumporna är förstärkta i hälen. Det är därför de kostar mer än tex HM och Kappahls strumpor. Att förstärka hälen kostar både tid och pengar då processen är längre, dyrare och kräver mer garn  På barnstrumporna så finns det en extra söm vid vristen spm gör att strumpan sitter på plats på foten. Det tillsammans med förstärkt häl gör att strumpan inte heller glider ned uppifrån.
  • Slutligen så har även strumporna och strumpbyxorna en ribbning som är ”alldeles lagom”. Det gör att strumporna sitter åt, men inte för hårt, så de stannar på plats hela dagen.

barnplaggsguiden.se MPdenmark

Material: Lite olika beroende på strumpor/strumpbyxor. Däremot är det överlag en kombination av bomull/ull, elastan och polyamid. Jag tycker de är följsamma med bra stretch.

Tvätt: Jag tycker att plaggen håller väldigt bra i tvätten! De är ”pre-skrunk” vilket innebär att de inte ska krympa, vilket de heller inte gör. Jag tycker inte att plaggen slits speciellt mycket heller. Jag har tvättat stumporna många många gånger nu och de ser fortfarande väldigt fina ut.

Ian har ett par ”moderna mockasiner” som jag kallar dem. Det är tjockare strumpor med en silikon sulamed antihalk pluppar. ”non-slip soles”. Även dessa har fått ett par vändor i tvättmaskinen. Silkonsulan har klarat sig över förväntan. Den blir helt ren från damm och annat Ian lockar till sig, samt håller både form och antihalk funktionen bra. Jag var tveksam till denna strumpa i början då jag tyckte den var lite tung och konstig. Men jag tar tillbaka det helt. Jag gillar den verkligen. En stark rekommendation till er med barn som börjar röra sig, ställa sig och även de som börjar gå!

barnplaggsguiden.se MPdenmark

Storlek/Passform: Normala till rymliga i storleken. Utgå från ditt barns längd i cm. Tänk på att de har ett annat system än vi har. Storlekarna är exempelvis 80, 90, 100, osv.

Strumpbyxorna sitter riktigt bra i midjan och kring lår och rumpa på barnet. Jag har inte behövt dra upp dem alls på Aline. Även strumporna sitter på plats hela dagen och känns sköna. MP har mycket glitter i sina strumpor och strumpbyxor. Här skiljer dem sig verkligen från konkurrenterna. Jag brukar inte gilla glitter då det kan klia och är ofta lite hårdare/sträva trådar, men hos MP så är de glittriga strumpbyxorna vi testat väldigt mjuka och sköna. Det beror på att de är fodrade så glittret inte får kontakt med huden!

barnplaggsguiden.se MPdenmark

Jag är väldigt nöjd med MP Denmark. Fina strumpor och strumpbyxor, smarta mockasiner och färgglada alternativ till glada barn!

LOADING..