Jag har fått många frågor på mailen angående när man ska och inte ska använda sköljmedel. Om det är bra för kläderna eller om det förstör dem? Många tror att sköljmedel inte är bra för kläderna och att det kan förstöra passformen och materialet i träningskläder och jeans vilket inte är sant.

Jag fick hem sköljmedel från Comfort häromdagen, med en ny doft som verkligen doftar blommor! Härligt då jag i nästan alltid tvättar med sköljmedel och brukar stå i butiken och sniffa på olika.

barnplaggsguiden.se comfort
Jag fick även med information om sköljmedel som jag gärna delar med mig av.  Det finns många fördelar med att använda sköljmedel, bland annat så bevarar sköljmedel klädernas form bättre, hjälper till att minska slitage och bidrar till bättre hygien då sköljmedlet hjälper till att motverka att bakterier sätter sig i kläderna. Vi föräldrar som ständigt tvättar barnkläder bör verkligen försöka minska slitage för att kläderna ska hållas hela och kunna ärvas vidare när de är för små.

Jag har även lärt mig att sköljmedel fungerar som balsam för tygets fibrer. Balsameffekten minskar slitage i form av brutna och blekta fibertoppar i plagget  – vilket i sin tur gör att färgerna bevaras och barnkläderna håller längre. High five! Det är ju det vi är ute efter! Jag brukar tvätta barnens kläder med Comfort just för att jag verkligen tycker plaggen blir mjukare och skönare mot deras ömtåliga hud. Så nu kan vi alla tvätta barnens kläder med sköljmedel med gott samvete!

 

 1. Du borde kanske skriva ut att det ofta fungerar bra med sköljmedel men vissa material ska man INTE ha sköljmedel till. Så det beror ju på plaggens material.

  Tack för många fina tips!

  1. Ja absolut! Du har helt rätt 🙂 tror jag antog att man var med på det 🙂 men det är så sant 🙂 tack!

 2. Malin skriver:

  Att sköljmedel skulle förstöra kläderna känns som mitt minsta dilemma. Jag tycker att alla rapporter om hälso- och miljöpåverkan är tusen gånger värre! Jag försöker att välja sköljmedel utifrån bra miljöval och symbol som visar att astma- och allergiförbundet godkänt produktens innehåll!

  Önskar att jag kunde sluta använda det helt men gillar det mjuka och lite lätt doftande…

  1. Hej Malin! Jag håller helt med dig, försöker hitta dem som är svanenmärkta osv. Men jag är som du, älskar det mjuka. Skillnaden är så stor!
   kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..