Sommar och sol. Hur många av er skyddar barnens ögon i solen? Jag är alldeles för dålig på det. Speciellt på Ian, han har jag aldrig haft på solglasögon på. Jag fick nyligen lära mig hur viktigt det är att skydda barnens ögon. Barns ögon är känsligare än vuxnas för sol då de är klarare och mer ömtåliga, deras pupiller är även större och släpper in mer ljus än hos en vuxen.

Idag är det endast ca 50% av jordens befolkning som anser att det är viktigt att använda solglasögon för att skydda ögonen mot solstrålar. Av dessa är det över 30% som säger att de sällan använder solglasögon. Internationell forskning visar på att de flesta människor inte är medvetna om hur viktigt det är att skydda barnens ögon, trots att barn är utsatta för särskilt stor risk att skada ögonen på grund av över exponering av UV strålning.

polaroid kids
polaroid kids

Polaroid har släppt en app som hjälper föräldrar (och andra!) att veta vilken UV exponering som är. Den heter ”polaroid uv alert”. Appen berättar vad man bör tänka på den dagen när det gäller solskydd. Ladda ner den, den är kostnadsfri och väldigt bra tycker jag. #polaroidsun #polaroidsunglasses

Det många som glömmer att barn MÅSTE skydda sina ögon från UV-ljus. Det bästa är då bågar med hög kvalité på UV-skydd såsom Polaroid. Vi fick hem 4 par, och jag älskar verkligen ljuset i mina! Även barnen verkar trivas i dem! Riktigt bra, nu ska jag satsa på att vara mer noggrann i användningen!

 

IMG_2763.JPG
IMG_2799.JPG
IMG_2786.JPG

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..