Recension Kuling Frost

Hej! Här kommer årets första vinteroverallrecension! Jo jag tackar! Nu kör vi!
Jag och Aline har fått hem ett recensionsexemplar av Lekmers egna märke Kuling. Väldigt spännande och kul att testa denna overall. Detta är andra året för märket, och som det har utvecklats! Kul att recensera! Såhär skriver Lekmer om den:

Svart vinteroverall från Kuling. Mycket slitstark och funktionell overall med tejpade sömmar från Kuling. Kläder från Kuling är framtagna för att hålla länge och ha hög standard. Denna overall håller barnet varmt och torrt i ur och skur då den är både vind- och vattentät och har snölås i benslut

Lekmer Kuling overall frost
Lekmer Kuling overall frost
(ursäkta mörka bilder, kommer med årstiden!)

Prisklass: Medel, 999 kr

Vattentäthet: 10 000 i vattenpelare! Högre än så blir det inte. Förra året var det 5000. Nu är det riktigt bra!

Lekmer Kuling overall frost
Jag har duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen släpper inte in vatten på ”kroppen”.  Overallen tar in lite vatten i yttertyget men fyra/fem minuter senare var den helt torr. Jag saknar att vattnet liksom rullar av, men å andra sidan så är det snustorrt på insidan. Så klart godkänt!

Material som andas: Ja, Andningsförmåga 5000 g/m²/24h

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

Lekmer Kuling overall frost

Storlek/passform: Först och främst så är dessa overaller inte i storleken 80, 86, 92 osv utan storlekarna är 80, 90, 100. Dessa overaller är stora i storleken. Jag har fått hem två för att se hur de är i storleken och jag tycker det är lite svårt. Aline som är 95 cm  får på sig en 90 som sitter bra, däremot inte något hon kan ha hela vintern. Den passar precis i grenen. Jag skulle vilja påstå att de är ungefär en halv storlek större än det man normalt skulle tro att de är. Det vill säga att 80 är mellan 80 och 86. Storleken 90 som vi fick hem är någonstans mellan 92 och 98. Jag skulle nog ändå gå på den storleken barnet har idag. Det är viktigt att overallen inte är för liten, och att den ska passa hela vintern (nävegreppet). Barnet ska kunna sitta på huk utan att overallen stramar! Tänk på det.

Overallen är rak i passformen, den är mjuk och smidig och jag tycker verkligen om hur den känns. Overallen är inte hård och sträv utan mjuk och följsam. Detta trots att overallen är förstärkt både på rumpa och knän! Det finns möjlighet att reglera overallens passform, på insidan av overallen finns i år ett elastisktband som går att dra åt hur mycket som helst! Riktigt bra! Stort plus!!

Lekmer Kuling overall frost

Många alternativ när man vill justera i midjan

Lekmer Kuling overall frost

Går att dra åt ordentligt! Skönt för små barn!

Overallens dragkedja går ned till naveln ungefär, jag tycker det räcker för att enkelt sätta på barnet overallen. Jag gillar att overallen har hakskydd! Viktigt och bra för att slipa ”klämskador” för barn i alla åldrar. Det finns även yttre vindslå med kardborre som ger extra skydd mot blåst och ruggigt väder.

Jag saknar ett kardborreband på luvan för att kunna anpassa luvans storlek efter barnet, men det finns även resår på sidorna av luvan som gör att den sitter kvar på huvudet bättre.

Material:
Utsida: Nylon Taslan
Foder: Fleecefoder i rygg och polyesterfoder framtill, ärmar och ben.

Lekmer Kuling overall frost

Fleece i kroppen

Overallen är vindtät och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma och håller barnet torrt! Overallen har mjukt polyester i luvan och fleece i kroppen och ner en bit på benen av overallen samt vid hakskyddet! Mycket bra, jag gillar när det är fleece, det förhindrar sömmar som kan skava och är skönt mot huden. Det är även bra för småbarn som sitter mycket på marken. Det ger ett extra skydd mot kyla!

Vikt: Jag tycker den är lätt! Mycket bra! Plus för att den är ”mjuk” altså smidig och enkel att röra sig i!

Torkskåp: Ja, Max 40°C. Detta är perfekt på dagis om overallen mot förmodan blir blöt! Då kan den bara hängas in på tork.

Fördelar: 

 •  Vattenpelare 10 000 mm, håller ditt barn torr och varm!
 •  Andningsförmåga 5000 g/m²/24h
 • Tejpade sömmar
 •  Avtagbar huva,resår så luvan sitter på plats bättre.
 •  Yttre vindslå/ Hakskydd
 •  Fickor med dragkedja, tre fickor, ett man kan ha liftkort i om man vill!
 • Mudd i armslutet
 •  Resår i bensluten, väldigt bra för att dra över skorna och hålla kylan ute!
 • Snölås!
 •  Invändig namnlapp
 •  Reflexdetaljer på luva, ärm och båda benen!
 •  Fothällor i resår, inget som är i vägen när barnen går som det annars kan vara med tjockare silikonremar.
 •  Förstärkt på rumpa och knän.
Lekmer Kuling overall frost

Tjock och bra mudd, samt bred synlig, tydlig reflex

Lekmer Kuling overall frost

utbytbara och justerbara fothällor i tyg, samt snölås!

Nackdelar:

 • Overallens tyg samlar lite vatten i mitt vattentest, däremot ingen funktionsfara. Håller tätt!
 • Saknar kardborren på luvan som var förra året.

Slutligen: Jag gillar overallen från Kuling. Jag är överraskad över hur mycket bra funktioner overallen i denna prisklass har. Det finns stort utrymme för justering som jag anser gör att overallen passar de allra flesta barn. Det är en overall med många smarta funktioner, speciellt med tanke på sitt pris. Jag tycker den är prisvärd! Personligen är jag är otroligt nöjd med den avskalade färgsättningen. Jag tycker ofta att ”less is more” Overallen är lätt att ta på och av, Den är mjuk i materialet och väger lite. Jag tycker det är väldigt smidig och ser att Aline kan röra sig väldigt bra i den! Overallen känns varm utan att vara tjock och klumpig!  Extra plus för fleecefodring och förstärkta knän och rumpa. Overall för lek och bus samt utomhusaktiviteter av alla dess slag.

LOADING..