Houdini for kids!

Hej alla! Nu när jag har gått runt i min fleece från Barnskospecialisten som har ett brett utbud av just houdini. Om ni vill känna och klämma så tycker jag verkligen att ni ska göra det där! Det jag har förstått är att föräldrar som använt houdini själva köper det till sina barn, så jag var såklart nyfiken på varför!

Houdinis fleece för barn är i Polartec® Power Stretch® Pro, som är ett skönt och tekniskt fleecematerial som både är smidigt, väger lite och värmer. Fleecen är gjord på återvunnet material. Houdinis fleece är så miljövänlig det kan bli då just deras fleeceproduktion är energisnål och kräver betydligt mindre vatten än många andra fibrer i funktionsmaterial gör. Fleecen är slät på utsidan (ett jerseymaterial) och i ett slitstarkt och stretchigt material. Denna fleece är ett perfekt mellanlager då den håller värmen, samtidigt som den är fukttransporterande och snabbtorkande.

img_8512.jpg
houdini barn

På både vuxen och barnmodellen finns det en högre krage, som verkligen är perfekt under ytterplaggen, och ofta kan ersätta en extra krage tex. Luvan på fleecen är såklart avtagbar, och mindre än många andra luvor, just för att det ska vara en tajt och bra passform. Vilket det är!

houdini barn

Passformen: Fleecen sitter relativt tajt på kroppen, och har längre armar än de flesta. Jag gillar den slitstarka modden i dubbelt tyg som ser till att man kan använda mycket utan att det gör något. Ärmarna har tumhål, vilket min dotter älskar! Verkligen älskar! Det ger såklart extra värme kring vristen och det i sin tur håller hela kroppen varmare. Normala i storleken!

Pris: ca 999kr. Det är dyrt! Men man får det man betalar för här. Jag har aldrig testat plagg med denna strikta kontroll på hela processen och med ett såhär fantastiskt material. Otroligt!

img_8510.jpg

 

Houdin är speciellt då har Bluesign® standard. Houdini arbetar aktivt med miljöfrågor och tycker därför det är viktigt att vara medlem i bluesign och se till att deras leverantörer arbetar efter dess standard. Den grundläggande idén bakom bluesign är att kombinera konsumentsäkerhet, luft- och vattenutsläpp, kemikalieanvändning och arbetsrättsfrågor under en och samma standard med bluesign som utomstående aktör. Deras standard garanterar att produkterna och produktionsprocesserna inte innehåller komponenter som är farliga för människor eller miljön. För mer information, läs mer på; www.bluesign.com

 

 

img_8502.jpg

 

Som ni ser på bilden finns det även byxor att ha till om man vill ha ett helt ställ! Jag kommer snart ge en full recension, efter tvätt mm. Så det kommer mer om dom och passformen där! Vill se till att testa dem ordentligt först!

KRAM

  1. Houdini är det bästa för alla alltid. Har själv haft deras power Houdi sedan 2009 och den håller och är fin fortfarande! Använt ochtvättat den massor. Deras alpha underställ är också helt grymma! Min son fick sin första power houdi i våras, då var han 4 mån. Köpte stl 90 och fick kavla upp armarna rejält men i övrigt funkade den även på en stl 68-74 som ytterplagg i vagn, nu har han stl 86 ochtröjan passar fortfarande jättebra. Han har även toasty pants stl 90 men jag håller inte med dig om storlek. Till små barn är de små i storlek, framförallt tröjan. Glöm inte att även prova deras underställ-dessa är mer normala i storlek och som sagt, fantastiska!

    1. TACK snälla för feedback!! Jag ska kolla på det! Du har rätt, har inte testat de mindre storlekarna men ska kolla upp det! TACK!

  2. Julia skriver:

    De håller tvätt efter tvätt! Det enda dåliga är att de håller så länge så att man inte kan köpa en ny färg 🙂 perfekt att ha i bilen på barnen tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..