Sockersöta – sockerchockade barn?

Hej alla!

Jag läste just om ett experiment som gjorts. Som handlar om barnens kost, och hur det vore att låta en vuxen leva som ett barn,

Aftonbladet lät göra ett experiment där en 31-årig PT under en period åt som en femåring. Mellanmål, förskolemat, helggodis och annat. Mängden han åt översattes från ett barns till en vuxen så mängden skulle vara densamma.
Han säger själv att han mådde otroligt dåligt.
Det är väldigt intressant tycker jag. Jag får genast lite dåligt samvete, för jag försöker verkligen att tänka på vad barnen äter, men likförbanat så låter jag dem äta några godisbitar på lördagen.
Jag och Rasmus har några bra förhållningsregler:
– . Barnen och vi äter alltid samma mat. Oavsett vad vi äter. Ibland kompletterar jag deras mat med bönpasta eller fullkornspasta, men väldigt sällan. Det är viktigt tycker vi, att dom får smaka allt och trevligt att vi äter samma sak.
– Vi byter ofta ut sötsaker mot frukt, oliver eller ost.
– Myset till filmen är ofta popcorn, vilket är min egna stora last.
– När dom väl får godsaker, så är det begränsat, små skålar och vi pratar om att detta är allt dom får.
– Godis och sötsaker på vardagar händer inte hos oss.
Men som sagt, detta är ju väldigt svårt, och det är mycket socker i många matprodukter. Ta ketchup som ett exempel, en riktig sockerfälla! Hur tänker ni kring att ge era barn socker? Mina föräldrar är riktigt bra på detta (att ge dem socker), tyvärr och det är något som jag poängterar. Det verkar inte riktigt gå hem dock.
img_0859.jpg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..