Vego på macken!

Idag är det 10 månader sen jag bestämde mig för att bli vegetarian. Det var kanske inte ett av mina mest genomtänkta beslut, och det är ofta så att jag tänker på hur jag gick tillväga. Det var ju efter en dokumentär, och iofs ett intresse sedan tidigare, som jag blev vegetarian. Bara sådär, hux flux.

I början var det väldigt svårt att komma på vad jag skulle äta, eller vi för den delen. Rasmus och barnen övergick de med till att bara äta vegetariskt hemma. Det blev mycket pasta, mycket olika enklare rätter som jag ändå hade lagat. Utmaningen var att tänka om, att sluta laga mat kring ett animaliskt protein. Idag har jag massa kokböcker och är med i lite olika matlagningsgrupper på facebook för att få bra inspiration. Även vår kollega

Jag fick ett väldigt härligt pressutskick med mat från Cirkel K, som innehöll ett axplock av deras nya matkoncept Vego-Vägar. ÄNTLIGEN! Det är såå bra, om det är något jag stört mig på är att det är så litet utbud av vegetarisk mat när man är påväg. Vi får nästan alltid stanna på MAX för att dom har halloumiburgare, Mc Donalds vegetariska är under all kritik och det är så svårt att hitta något annat snabbt och iaf relativt gott. Vi smakade på lite av maten som kom och det var gott!

Jag gillade speciellt en wrap med Pulled Oumph! Passa på att testa när ni behöver köpa mat påvägen!

img_6899.jpg
img_6920.jpg

 

När det kommer till att äta vegetariskt så är det främst av miljöskäl jag gör det, eller nästan bara faktiskt. Det är ju så lätt att skippa fisk och kött, och det gör en enorm skillnad för miljön. Sen har jag även märkt att jag mår mycket bättre i kroppen, möjligen för att jag naturligt väljer lite nyttigare alternativ, men även för att jag inte äter svårtsmält kött längre.

Hur äter ni? Vill ni att jag delar något recept?

Kram!

 

 1. Annette skriver:

  Åh, jag skulle jättegärna få höra mer om på vilket sätt du känner att du mår bättre i kroppen (och kanske till och med psyket)? Inbillat eller inte, spelar ingen roll för mig. Jag är intresserad av vad man kan få för hälsovinster och höra det från någon som på riktigt har gjort resan. Och hux flux är också mer intressant tänker jag, för då har man liksom inte pö om pö gått över till vegetariskt och smygvant sig 😉
  Om du vill… 😀

 2. Malin skriver:

  Dela gärna med dig av recept!!:)

 3. C skriver:

  Jag föredrar vegetariskt men är helt ointresserad av att laga mat och äter därför rätt ofta det som serveras av min matlagningaintresserade sambo (mest kött). Vore toppen med recept!

 4. Hej Sheila! Har du sett att vi precis lanserat en ny vegansk burgare – McVegan? https://www.mcdonalds.com/se/sv-se/product/mcvegan.html

  Förutom sojapattyn som vi tagit fram tillsammans med Anamma innehåller den senap, ketchup, färsk lök, inlagd gurka, isbergssallad, tomat och äggfri majonnäs.

  Skicka gärna ett mejl till mejlen jag skrivit in så skickar jag ett menykort till dig så du kan testa den. 🙂

  Vänliga hälsningar
  Johan, McDonald’s Sverige

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..