Såhär rensar och sorterar du barnens kläder!

Hur ser man till att man hittar allt i barnens garderob? Hur ser man till att kunna ärva vidare, både syskon emellan, och till andra? Vi har en hel del kläder iom att jag recenserar så mycket, så jag har faktiskt rätt bra koll på hur man ser till att strukturera upp det. Så hur gör man då? Här är några av mina knep!

1. Avsätt tid för rensning! Se till att ha en viss tid när du ska rensa, helst utan barnen!! Det är så mycket stökigare med barnen och det går snabbare när man är själv.

2. Skänk bort, Fundera, Ärva och Spara. Se till att göra tydliga högar, ha bra påsar eller lådor redo. I början av rensningen är det alltid svårt att skilja sig från vissa plagg – jag brukar tänka ååhh, han hade den när han var bebis.. osv. Men släpp det. Hur mycket gillade du att få kläder från när du var liten egentligen? Jag fick typ tre grejer, det var fantastiskt, men mer vill man inte ha. Speciellt inte om det är till lite äldre barn.

Bit ihop och bara rensa, det blir lättare under dagens gång. Så låt en hög heta ”Fundera”, och i slutet utav rensningen, när du hinner gå igenom plaggen som jag lovar kommer att bli fördel ”Skänk bort”.

När det kommer till Ärva och Spara, se till att bara välja hela och rena kläder, samt tänk på vem som ska ärva dem, Mycket av det Aline har haft har Ian kunnat ärva, perfekt att plocka fram då och då.

3. Förvara väl! Allt som ska sparas, ska även märkas med storlek och vara helt, rent och fint nedpackat. Jag brukar ha genomskinliga lådor från Ikea som jag bara lägger ner kläder i med en stor lapp om storlek på toppen. Perfekt!

4. Sälj/Skänk Här handlar det om tid, allt som är lite dyrare eller poppis går att sälja, vi blocket, tradera, loppis, facebook, eller via någon annan grupp. Det viktigaste är inte hur utan att det faktiskt blir sålt. Jag använder mig av Sellpy, det har funkat väldigt bra för mig, men innan var jag även bra på att sälja på tradera.

Vi skänker och ger mycket med, både till familj och vänner samt hjälporganisationer, det känns och är bra för alla. Så släng inte, ge!

Fördelen med att sortera ut och se till att barnens kläder får ett så långt liv som möjligt, är att man får köpa nya med gott samvete och kanske även med pengar från tidigare försäljning! Jag har suttit och suktat på Newbie, där finns det så mycket fint just nu. Ska nog lägga en liten beställning snart, barnen behöver pjs och tröjor!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..