Orkar inte med barnen mer…

Ibland hittar man pärlor, det gjorde vi denna gång på Gotland. Surflogiet heter det, och vi var där i början av veckan med, det är ett magiskt litet ställe vid Tofta ca 20 min från Visby, där man kan glampa – glamful camping! Dom har hästenssängar i ett stort vackert tält exakt vid stranden, riktigt fint är det. Stort plus för att man kan hyra SUP, paddla, surfa mm. Perfekt med barnen, och utan. Det är lite min dröm nu om jag ska vara ärlig. Semester UTAN barnen.

Img 4298.jpg
Img 4277.jpg
Acs 0046.jpg

Hur klarar ni andra er? Jag känner mig faktiskt helt matt efter 6 veckor med barnen, det känns som att dom är rätt trötta på mig med, och Rasmus. Alla är trötta på varandra, och jag LÄNGTAR efter rutiner. Herregud.

Img 4267.jpg
Img 4271.jpg
Img 4249.jpg
Img 4218.jpg

Jag vet att man inte ska gnälla, men vardagen är riktigt fin den med, jag tror balansen är a och o. Jaja, nu ska jag bita ihop med barnen innan jag får psykbryt och skriker lite för mycket, kanske springa extra långt på landet och sen frossa i tvätt nu när vi väl kommer hem till stan.

Img 4199.jpg

 1. Förstår precis vad du menar. Längtar såååå efter vardag. Behöver en balans mellan jobb och familj. Det blir för mkt på semestern, speciellt när barnen är 1 och 3 som i mitt fall.

 2. I hear you! Samma här! Så innerligt trött på att vara projekt- och aktivitetsansvarig i Ledige Familjen Sommarlov AB… jag har varken tålamod eller är pedagogisk längre… Längtar efter vardag och rutiner! Och regn, koftor och tända ljus 😉

 3. Vi kör all in sommarlov – nästan 10 veckor tillsammans! Barnen är snart 9, 7 och 4. Nu sista veckorna börjar jag tycka att det ska bli skönt med skolstart, inte för att det är så mkt konflikter men för att det är svårt att hitta på grejer att roa dom med. Ska tilläggas att jag är gravid i v.38 och min man efter en olycka i somras inte är så rörlig så ansvaret ligger på mig – och min foglossning!

 4. Gillar verkligen att du skriver om verkligheten, håller med dig i mycket! Är själv inne på sjunde veckan hemma med man och två barn, känner mig helt slut fast jag borde vara fantastiskt utvilad efter så lång semester ?! Du är en stor inspiration!

  1. Men va otroligt gulligt sagt! Förlåt för sent svar med! Haha ja, tiden och familjen, magi och nästan katastrof! Jag är fasiken helt slut med!

 5. Här är en som tycker tvärtom! Har varit hemma med barnen sen de föddes tätt på varandra o alltid prioriterat att de ska ha korta dagar framför mer i lön för mig. Älskar sommaren då vi får va tillsammans hela tiden o tycker alltid det är så tragiskt att läsa såna här inlägg. Jag är ingen perfekt mamma o kommer aldrig att bli men nåt är så fel i vårt samhälle när man inte klarar att spendera mer än ett par veckor på heltid med barnen utan att bli trött på det.

  1. Nej, skamma inte. Du tycker som du tycker och det är helt fantastiskt att du aldrig blir less och trött och arg och söndertjatad och behöver egentid. Men kalla det inte tragiskt om en förälder längtar efter vardag för att flera veckor heltid på raken med barnen frestar på. Vi ska stötta varandra. ”Varför skaffar man barn om man inte vill vara med dom?” Är förbjudet, ett no-no, bör aldrig mer yttras. Ditt inlägg luktar lite av den meningen. Kram.

   1. Ledsen Sofia. Jag tycker det är tragiskt. Det står jag fullständigt för. Om du tar åt dug av det så säger det mer om dig än mig. Kommer inte att ändra mig. Tycker det är precis det jag säger, tragiskt.

    1. Du får tycka vad du vill, och jag tror att alla mår bra av att vara olika. Däremot är ingen mer eller mindre bra som förälder oavsett vad det sägs här. Jag tror att ni båda är de bästa föräldrar ni kan vara till just era barn, och att lyssna in och känna efter vad just du behöver, oavsett om det är egentid eller mer tid med barnen är det viktigaste.

     1. Klart man får tycka vad man vill! Som jag sa så var det ingen diskussion om en specifik person utan mer av en kommentar kring samhället i stort. Att jag är den bästa föräldern till mina barn visste jag redan, men tack i alla fall. Ytterligare en sak som är tragisk i Sverige har jag upptäck är hur lättkränkta alla är när man föreslår att 100 timmar i veckan på förskolan för barnet kanske inte är det allra bästa ändå haha 🙂 men det är ju en annan historia. Vill ju inte ”skamma” någon lättkränkt själ härinne genom att kommentera samhället i stort!!

     2. PS. Sen är det ju lite extra kul att Sofia som kommenterar så fint här uppe inte har läst mitt inlägg ordentligt eftersom hon föreslår att jag säger att jag ALDRIG blir less och trött och arg och söndertjatad. En total fabrikation från hennes sida eftersom jag själv i mitt första inlägg skrev att jag är långt ifrån en perfekt förälder 🙂 Men nu tar jag och ger mig! Känner på mig att denna blogg inte riktigt kommer vara en jag kan stå för men en sådan där som man ändå inte kan hålla sig ifrån ändå så är nog bäst att jag tar ett abrupt farväl på en gång så jag inte kommenterar igen 🙂 (Vi håller tummarna eftersom det tar för mycket energi!) Ha det så bra!

   2. Dessutom var det mer en kommentar om ett tragiskt samhälle än någon specifik person. Men ändra min åsikt, det gör jag inte.

 6. Håller helt med. Under mitten av semestern tänker jag att jag önskar vi alltid hade semester, var lediga. Nu i slutet känns det riktigt bra att jobb, föris och rutiner startar. För allas skull!

  Egentid får man lite under semestern oftast och det behöver jag för att vara en så bra mamma jag kan! Detta ska inte skammas!
  Matt av alla utflykter med två barn under fem veckor. Vem blir inte det undrar jag 😊

 7. Hej!
  Jag är gravid med mitt andra barn och skulle vilja komma igång med lite yoga. Tyvärr hinner jag inte iväg för träning, kan du tipsa om någon bra web baserad yoga för gravida?

  Tack!

  1. Hej! Jag körde Yogobe gravidyoga hela min graviditet och älskade det. Är ganska van att yoga sedan innan men det behöver man inte va! Kör fortf medlemskap där efter graviditet för finns stort och brett utbud av yoga mm. Testa de brukar ha gratis någon vecka 👍

 8. Håller helt med dig. Det känns helt ok att förskola och jobb börjar idag! Det är väl inget att sticka under stolen med att man kan vara ganska mätt på familjen efter att ha suttit ihop som klister hela sommaren. Jättemysigt på många sätt och härligt att skapa minnen men skönt att komma tillbaka till vardagen och rutiner. Tycker jag i allafall! Kram!

 9. Märkligt att inte kunna hänga heltid med sina ungar. Varför skaffa om man är så negativ till gemenskap? Barnen har ju inte bett om att bli födda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..